Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
S-au desemnat primele finaliste Neymar Jr’s Five RomâniaMihai Stetcu / Red Bull Content Pool
16 Apr 2018

S-au desemnat primele finaliste Neymar Jr’s Five România

Sute de tineri pasionați au bătut, sâmbătă și duminică, la porțile Sport Arena din București în speranța că vor obține calificarea în Finala Națională Neymar Jr's Five România. Și, după ore de fotbal spectacol, sute de meciuri și sute de goluri, ABC United, finalistă și anla ediția precedentă, și Sporting București au cules laurii: s-au dovedit cei mai buni, și-au învins toți adversarii și s-au apropiat la un pas de atingerea marelui vis, întâlnirea cu Neymar Jr., din Brazilia.

Motivate de performanța reușită de TAO United, campioana mondială din 2017, 102 echipe au luat startul în faza grupelor cu un singur gând în minte, să se bucure de un mod diferit și interesant de a juca fotbal și, la final, să îmbrace haina de eroi ai Capitalei României. Fie că au avut o strategie bine pusă la punct, fie că au urcat distracția și voia bună pe primul plan, tinerii au demonstrat, din nou, că talentul e la el acasă în București. Și au încins atmosfera cu execuții de efect, pase sclipitoare și goluri care mai de care într-un sistem dinamic, cinci la cinci, în care fiecare reușită a însemnat eliminarea unui adversar.

Iar toate zonele capitalei și-au trimis reprezentanții la ceea ce s-a dovedit un spectacol pe cinste, dominat de fair-play, atitudine exemplară și multă energie. Astfel, la startul calificărilor s-au prezentat FC Colentina, FC Titan, AFC Titan, FC Vitan, FC Crângași sau Berceni City. Dacă unii au vrut să-și facă celebru cartierul de origine, alții au găsit un alt mod de a ieși în evidență și echipe cu nume precum Fotbaliatorii, FK Pocăiții, FC Marțienii, Escobarii, FC Escrocii, Veverițele în pantaloni, FC Pupăza din tei sau Academia de Amatori au plecat la drum cu speranța că se vor călca pe urmele celor de la TAO United. Când opt echipe joacă pe patru terenuri, în același timp, startul e cum nu se poate mai energic!

 

ABC, primii în alfabetul fotbalului

Sâmbătă, cele 61 de echipe și-au început aventura în grupe de câte patru, din care doar cei mai buni au prins biletele pentru fazele eliminatorii. A fost de datoria fiecăreia să găsească tactica potrivită, să-și surprindă adversarul prin orice mijloace și să nimerească drumul spre optimi. Am avut parte de victorii clare, meciuri strânse, partide decise la goluri de departajare, iar sita s-a cernut rapid și bătălia pentru primul loc în Finala Națională s-a dat, peste câteva ore, în 16. Odată nivelul crescut, cele mai bune echipe făcându-și loc în turneul eliminatoriu, strategiile au suferit mici modificări, dar încrâncenarea, creativitatea și dorința de a câștiga au rămas aceleași.

Presiunea a început să apară odată cu apropierea finalei, jucătorii simțind că sunt la un pas de un moment important. În sferturi și semifinale fiecare echipă a fost preocupată să nu ia gol, iar meciurile terminate cu un duel între doi jucători, 1 la 1 pe tot terenul până când mingea intră într-o poartă, au fost laitmotivul unei zile la superlativ, la finalul căreia ABC United s-a ridicat deasupra tuturor. Într-o formulă de cinci bine pus la punct, cu un jucător postat în fața propriei porți pentru a oferi echilibru și viziune, băieții învinși de TAO United în finala națională de anul trecut au marcat 11 goluri în faza grupelor, au închis poarta în turneul eliminatoriu și s-au asigurat că vor mai avea o șansă să meargă în Brazilia, la Instituto Projeto Neymar Jr., la Finala Mondială. A fost 1-0 cu Chinta Royală în optimi, 5-0 cu Galacticos în sferturi, 1-0 cu Best United în semifinale și 5-0 contra celor de la Najs în finală.

Acum, ABC United are timp să se pregătească pentru turneul în care va sta față în față cu cei mai buni jucători din România în format cinci la cinci. Dar cum au ajuns aici? Explică Miguel Constantin, liderul echipei care a terminat calificările din București cu 23 de goluri marcate și doar unul primit: "Ne cunoaștem destul de bine, jucăm de doi-trei ani împreună, am gândit o tactică pe care am respectat-o de la început până la final și asta ne-a ajutat să câștigăm. Am participat și anul trecut, ne-am oprit în Finala Națională, dar am învățat din greșeli și suntem siguri că 2018 va fi un an mai bun. Nivelul a fost ceva mai ridicat decât anul trecut, am dat peste mulți adversari de valoare, iar cel mai greu meci a fost în faza optimilor de finală. A fost primul eliminatoriu, primul meci cu presiune". Visul? "Vom da totul în Finala Națională, pentru că visul nostru e să fim cei mai buni din lume și să ne întâlnim cu Neymar Jr.!".

Duminică, în timp ce ABC United se relaxa după o zi frumoasă, alte 41 de echipe au acceptat provocarea de a intra în calificările Neymar Jr's Five București, iar ziua a început cu o mare surpriză! Prezenți la start într-o formulă ușor schimbată față de cea care le-a adus recunoașterea internațională în 2017, TAO United nu au mai găsit cheia pentru fotbalul minunat arătat în Brazilia, au pierdut cu 2-5 în fața Veverițelor în pantaloni, iar înfrângerea i-a lăsat în afara turneului eliminatoriu. Favoriții au plecat acasă, lupta s-a deschis și mai mult, oportunitatea a apărut!

Și rețeta de sâmbătă s-a păstrat, una dintre echipe dominând competiția de la un capăt la altul. Eroii s-au numit Sprting București, nu au primit niciun gol de-a lungul întregii zile, iar fotbalul alert, în viteză, jucat inteligent a fost prea mult pentru oponenți. 10 goluri în faza grupelor, 3-0 în optimile cu Sky Team, 4-0 în sfertul cu Young Boys, 2-0 în semifinalele cu Internațional Curtea de Argeș și 1-0 în finala cu Kewl au fost de ajuns pentru a încununa munca unor tineri talentați, tehnici și puternici, pentru care unitatea și forța de grup a fost totul. Mai impresionant, succesul a venit la chiar primul contact cu formatul Neymar Jr's Five: "E prima dată când participăm, ne cunoaștem foarte bine între noi. Noi suntem foarte optimiști, am venit și azi să câștigăm și am câștigat. Am avut o apărare foarte bună, am ținut un om în fața porții, e o strategie pe care vrem să o păstrăm și pentru Finala Națională. Acolo va fi mult mai greu, pentru că aici am venit în primul rând să ne distrăm. Dar acum, dacă am fost cei mai buni, vom merge să câștigăm. Ne ambiționează performanța celor de la TAO, dacă ei au putut, de ce să nu putem și noi? Vrem să mergem în Brazilia și să-l cunoaștem pe Neymar!", ne-a spus Milaș Vuk, un tânăr cu origini sârbești care a strâns în jurul său prieteni cu vârste între 16 și 28 de ani alături de care a format a doua echipă care va reprezenta Bucureștiul la Finala Națională.

Weekendul s-a încheiat așa cum a început, într-o atmosferă relaxată, propice sportului și distracției, iar pata de culoare a fost dată de o echipă din Bulgaria, singura din afara României care și-a încercat norocul la București. Șase tineri din Ruse s-au urcat în mașini alături de câțiva prieteni care i-au susținut de pe margine, și-au ales numele Revolution și au încercat să ducă roșul și verdele pe cele mai înalte culmi. Iar aventura lor a durat ceva și s-a oprit abia în sferturile de finală, la goluri de departajare, în fața celor de la Red Dogs. Pentru bulgari, București nu a fost, însă, singura oprire: "Anul trecut am participat la calificările Neymar Jr's Five din Bulgaria, am terminat pe locul al treilea în orașul nostru, dar competiția nu a mai fost organizată și în 2018 și am considerat că ar fi bine să venim la București. Am găsit un nivel bun, am fost puțin surprinși că nu am jucat pe un teren artificial, de aceea am încercat să ne folosim de mingi înalte", ne-au transmis bulgarii.

Până să vedem al doilea act al "Revoluției Bulgare", pe 2 iunie, la Constanța, caravana Neymar Jr's Five trece prin Craiova (21 aprilie), Timișoara (28 aprilie), Târgu Mureș (5 mai), Cluj Napoca (12 mai) și Iași (19 mai)

Proiect susținut de REXONA MEN, în colaborare cu MOL România, PENNY Market și Federația Română de Fotbal.

 

Despre Neymar Jr’s Five

Neymar Jr’s Five este un turneu de fotbal semnat de atacantul brazilian – un adevărat fenomen global. Pe șase continente și în peste 60 de țări, echipele de câte cinci jucători se luptă în meciuri de zece minute. De fiecare dată când o echipă înscrie un gol, opoziția pierde un jucător. Astfel, jocul devine rapid, tehnic, strategic și unic în lumea fotbalului. Peste 100.000 de jucători din 53 de țări s-au înscris să participe la cea de a doua ediție a turneului, iar anul 2018 promite să fie și mai mare. Echipele intră în joc cu speranța că vor ajunge în finala națională și în cea mondială, de la Instituto Projeto Neymar Jr, în Praia Grande, Brazilia. Înscrie-ți echipa acum și, cine știe, poate în curând vei juca în deplasare pe terenul propriu al lui Neymar. Îndrăznește să visezi! Outplay them all!

Despre Instituto Projeto Neymar Jr

Locația în care se desfășoară finala mondială, Instituto Projeto Neymar Jr, este un spațiu privat, aparținând unei asociații non-profit care se dedică cauzelor sociale, fondate de Neymar Jr. și familia sa. Spațiul este situat în Jardim Glória, Praia Grande, unde Neymar Jr și-a petrecut copilăria. Institutul se întinde pe o suprafață de 8,400m2 și oferă cursuri educative, activități sportive, dar și o masa caldă pentru 2,470 copii defavorizați cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, precum și familiilor acestora. 

Urmărește turneul Neymar Jr’s Five pe neymarjrsfive.com, facebook.com/neymarjrsfive și #neymarjrsfive.

Alte știri din Fotbal