Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
S-a stabilit structura sezonului intern 2017-2018Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
06 Iul 2017

S-a stabilit structura sezonului intern 2017-2018

Federația Română de Rugby a stabilit desfășurarea competițiilor interne pentru sezonul 2017-2018.  Astfel, prima intrecere din rugbyul romanesc va fi Cupa Regelui, editia 2017, care va incepe pe data de 5 august 2017 si va dura trei saptamani. Formatul acesteia va fi Cupa Regelui play-out (locul 5-8) si Cupa Regelui play-off (locul 1-4), cu clasament final.

Cea mai importanta competitie din rugbyul romanesc, SuperLiga CEC Bank, editia 2017/2018, va debuta pe 26 august 2017 si va dura 16 saptamani, urmand sa se dispute, la fel ca editia precedenta, in doi ani competitionali. Meciurile tur vor avea loc in lunile august, septembrie si octombrie, iar returul si fazele finale vor avea loc incepand cu luna aprilie anul viitor. Aceasta se va desfasura in sistemul campionat de regularitate cu doua tururi Berger, semifinale (locurile 1 cu 4 si 2 cu 3) si finale, locurile 5-7 urmand sa se stabileasca din clasamentul final.

Cupa Romaniei editia 2017-2018, a treia competitie interna, va debuta pe data de 4 noiembrie 2017 si va durata noua saptamani, urmand ca o parte din partide sa aiba loc in toamna lui 2017 si a doua parte in primavara lui 2018. Formatul dupa care se va disputa e un tur Berger, semifinale si finale.

„Aceste date au fost stabilite dupa intrunirea generala a managerilor tuturor cluburilor implicate in aceste competitii, practic sunt hotarari luate de comun acord, dupa indelungi consultari si propuneri. Ca prima competitie, Cupa Regelui isi propune sa readuca echipele in planul competitional, sa le dea posibilitatea de a-si face incalzirea pentru SuperLiga CEC Bank. In plus, aceasta reprezinta o oportunitate pentru cluburi de a-si testa noile achizitii, de a le da sansa unor jucatori tineri sa evolueze si sa vada capacitatea lor de adaptare si felul in care gestioneaza situatiile din aceste meciuri. SuperLiga CEC Bank se va disputa in acelasi format pe doi ani calendaristici pentru ca editia trecuta a fost bine primita de toata lumea si ne dorim sa mergem in continuare cu acest format. Nu in ultimul rand, Cupa Romaniei reprezinta un nou prilej pentru echipe de a-si testa fortele in teren si de a oferi sanse jucatorilor tineri de a se afirma”, a declarat Florin Matei, secretarul general al Federatiei Romane de Rugby.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby