Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
S-a stabilit XV-le pentru meciul cu SpaniaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
17 Feb 2017

S-a stabilit XV-le pentru meciul cu Spania

Naționala de rugby a României întâlnește sâmbătă, 18 februarie, de la ora 13:00, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, Spania, în cel de-al doilea meci al Rugby Europe Championship. Partida contează și pentru calificarea la Cupa Mondială din 2019. Meciul va fi transmis în direct pe Dolce Sport 2, intrarea fiind liberă.

Vineri, 17 februarie, la sediul Federatiei Romane de Rugby a avut loc conferinta de presa care a prefatat acest meci, conferinta la care au participat antrenorii celor doua formatii, Santiango Santos, respectiv Lynn Howells, capitanii Jaime Nava de Olano, respectiv Mihaita Lazar si presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache. De asemenea, au fost anuntate si echipele care vor intra maine pe teren. De asemenea va amintim ca maine de la ora 07:00 va incepe deszapezirea terenului de pe Stadionul „Arcul de Triumf”.

Alin Petrache, Presedintele Federatiei Romane de Rugby: "Este un meci important, un meci de calificare. Intalnirea cu Germania vine cu o infrangere neasteptata, insa disputa contra Spaniei va arata adevarata fata a echipei Romaniei. In ciuda infrangerii, Romania ramane lider in campania de calificare si sper ca anul viitor sa ne asiguram un loc direct la Rugby World Cup 2019 Japonia."

Lynn Howells, antrenor Romania:"Bun venit Spaniei si salutari prietenului meu, Santiago. Este un meci important, jucatorii stiu ca trebuie sa ofere suporterilor si tuturor celor implicati in fenomen sansa de a fi din nou fericiti. Nu este posibil sa pierzi un meci de 3 ori si aici ma refer la ce avans de scor a avut Romania pe parcursul partidei. Stim toti asta, o stiu prea bine si jucatorii. Spania este in cea mai puternica formula de pana acum, a castigat impotriva Rusiei, deci va fi un meci frumos. Romania va da tot ce poate."

Mihaita Lazar, capitan Romania:"Pentru noi este intotdeauna o bucurie sa jucam acasa, ne dorim sa continuam procesul de calificare cat mai bine in vederea participarii la o noua Cupa Mondiala. Asteptam suporterii la Stadionul National Arcul de Triumf, avem nevoie de ei; ne dorim sa facem un meci bun care sa ne ajute sa uitam infrangerea cu Germania Am depasit acel esec, dupa analiza video ne-am concentrat pe meciul contra Spaniei, nu ne permitem sa stam prea mult pe ganduri, ne asteapta mai multe partide, asa ca le tratam pe toate la modul cel mai serios posibil."

Santiago Santos, antrenor Spania: "In primul rand multumiri federatiei pentru eforturile facute ca aceasta partida sa se desfasoare in cele mai bune conditii posibile. Va fi un meci greu, Romania este cea mai puternica echipa din aceasta campanie de calificare la Cupa Mondiala. Stim ca sunt dezamagiti dupa rezultatul obtinut cu Germania, asa ca partida va fi cu atat mai dificila pentru noi. Vom lupta pentru victorie, stim ca romanii sunt buni si pe inaintare, dar si pe treisferturi, dar ne propunem totusi sa obtinem puncte bonus."

Jaime Nava de Olano, capitan Spania: "Este intotdeauna o bucurie sa fim aici. Va fi un meci bun, vom lupta pentru un loc la Cupa Mondiala, deci stim ca va fi o partida disputata. Fie ca cea mai buna echipa sa castige!Suporterii nu pot schimba rezultatul, este minunat sa ai alaturi de tine suporteri, dar cred ca echipa este sustinuta oriunde ar evolua."

 

Echipa Romaniei pentru meciul cu Spania:

1. Mihaita Lazar (Castres) (C), 2. Otar Turashvili (Colomiers), 3. Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 5. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 7. Vlad Nistor (Albi), 8. Dorin Lazar (Timisoara Saracens), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Luke Samoa (Stiinta Baia Mare), 11. Stephen Shennan (Timisoara Saracens), 12. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 13. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 14. Ionut Dumitru (CSA Steaua), 15.Catalin Fercu (Timisoara Saracens).

Rezerve: 16. Marian Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 17. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 18. Alexandru Tarus (Beziers), 19. Ionut Muresan (Timisoara Saracens), 20. Andrei Gorcioaia (Massy), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 22. Jody Rose (Timisoara Saracens), 23. Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens)

 

Echipa Spaniei pentru meciul cu Romania:

1. Fernando Lopez (Ordizia RE),2. Benat Auzqui (Bordeaux), 3. Jonathan Garcia (Vannes), 4. Ignacio Villanueva Martin (Cisneros) , 5. David Barrera Howarth  (Vannes) 6.  Pierre Barthere (Montauban), 7. Gautier Guiboin (Montauban),8. Jaime Nava (c)(Dijon), 9. Guillaume Rouet (Bayonne), 10. Mathieu Belie (Perpignan), 11. Jordi Jorba (Perpignan), 12. Thibaut Alvarez (RC Aubenas), 13. Fabien Perrin(Bourgoin), 14. Javier Carrion(CR La Vila), 15. Brad Linklater(Alcobenas Rugby),

Rezerve: 16. Francisco Blanco (Cisneros),17. Steve Barnes(Valladolid), 18. Alberto Blanco (Valladolid), 19. David Gonzalez (Nevers), 20. Víctor Sanchez (El Salvador),21. Sebastien Rouet (Narbonne), 22. Daniel Snee (Havelock North), 23. Federico Castiglioni (Valladolid)

Alte știri din Rugby