Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tir cu arcul
S-a încheiat Campionatul European de Tir cu Arcul pentru TineretAFP / Mediafax Foto
24 Iul 2016

S-a încheiat Campionatul European de Tir cu Arcul pentru Tineret

După 5 zile de competiție, sâmbătă s-a încheiat Campionatul European de Tir cu Arcul pentru Tineret, de pe Stadionul Dinamo din Capitală, întrecere desfășurată în probele de arc olimpic și arc compound la individual și pe echipe, la cele două categorii de vârstă: cadeți – până la 17 ani și juniori – vârste cuprinse între 18 și 20 de ani.

Cele mai bune performanțe pentru sportivii români au fost reușite în probele individuale, acolo unde Valentin Rusu de la CSS Unirea Iaşi a ajuns până în sferturile de finală în concursul de arc compound la juniori (locul 8 în ierarhia finală), în timp ce la arc olimpic cadete Adina Mihalache legitimată la CS Ştiinţa Bacău a avut cea mai bună clasare chiar dacă a fost eliminată în 16-imi de iberica Monica Galisteo, a doua favorită a probei (locul 19 la categoria ei de vârstă).

În clasamentul pe medalii la Campionatele Europene de Tir cu Arcul de la Bucureşti, Rusia a dominat întrecerile cu 10 medalii culese dintre care 7 de aur şi 3 de bronz. Pe locul secund a terminat Turcia cu 4 medalii de aur, 2 de argint şi 2 de bronz, în timp ce Italia a fost pe locul 3 cu 2 medalii de aur – 4 de argint – 3 de bronz.

Cei mai medaliaţi sportivi la europenele de la Bucureşti au fost: turcul Mert Garip (cadeţi – arc compound) cu două medalii de aur şi un argint, italianca Tatiana Andreoli (cadete – arc olimpic) cu două medalii de aur şi un bronz şi rusul Arsalan Baldanov (juniori – arc olimpic) cu un aur şi doua medalii de bronz.

Alte știri din Tir cu arcul