Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rugby Europe International Championship: Stejarii pierd la TbilisiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Mar 2018

Rugby Europe International Championship: Stejarii pierd la Tbilisi

Pe stadionul Dinamo din Tbilisi, Georgia și România s-au întâlnit în ultima etapă a ediției 2018 din Rugby Europe International Championship. După o partidă în care Stejarii au avut momente bune de joc, victoria le-a revenit totuși georgienilor, rezultat 25-16, care astfel au intrat în posesia titlului de campioană a competiției și a Cupei Antim Ivireanul. În urma rezultatului înregistrat în meciul Belgia – Spania, 18-10 și a rezultatului cumulat în edițiile 2017-2018, Stejarii au obținut calificarea directă la Cupa Mondială din Japonia, terminând în clasament înaintea Spaniei.

Inca din primele minute Georgia s-a instalat in jumatatea noastra de teren declansand cateva atacuri periculoase pe treisferturi, insa deschiderea scorului a venit din piciorul aripii Soso Matiashvili care in minutul 7 a concretizat o lovitura de pedeapsa. Replica echipei noastre nu s-a lasat asteptata si putin mai tarziu Florin Vlaicu a restabilit egalitatea tot dintr-o tentativa de tinta. Georgia si-a intensificat apoi presiunea si dupa mai multe gramazi ordonate la cinci metri de terenul nostru de tinta, cu Ionel Badiu trimis pe banca pedespelor pentru zece minute dupa un cartonas galben, a venit si primul eseu al partidei, autor Lasha Lomidze care a fructificat efortul inaintarii, Soso Matiashvili a transformat si scorul devenise 10-3. Chiar si in situatia in care Stejarii au fost condusi si in inferioritate numerica, acestia au revenit in joc si Johannes Van Heerden a fost aproape de eseu. Pana la pauza echipa noastra a ramas in jumatatea de teren adversa, Giorgi Nemsadze a vazut si el cartonasul galben pentru ca Florin Vlaicu sa stabileasca scorul primelor 40 de minute, 10-6 in favoarea Georgiei.

Repriza secunda a debutat cu atacuri sustinute ale elevilor lui Milton Haig si dupa un balon de urmarire a lui Lasha Khmaladze pe care Catalin Fercu nu a reusit sa-l intercepteze, Anzor Sitchinava a marcat al doilea eseu, transformat de Soso Matiashvili. A venit randul lui Johannes Van Heerden sa paraseasca terenul pentru zece minute, insa Stejarii nu au primit puncte in ciuda cursei spectaculoase a lui Anzor Sitchinava. Au urmat momente mai bune de joc ale Stejarilor insa defensiva gazdelor nu a cedat, astfel ca Florin Vlaicu a redus diferenta dintr-o lovitura de pedeapsa. In finalul jocului s-au consemnat alte doua eseuri, Kakha Asieshvili pentru Lelos respectiv Andrei Radoi in contul Stejarilor, incercarea talonerului nostru anuland astfel georgienilor sansa de a se alege si cu punctul bonus ofensiv.

Georgia este noua campioana in Rugby Europe international Championship si detinatoarea trofeului Cupa Antim Ivireanul, in timp ce Romania prin victoria Belgiei in partida cu Spania a obtinut calificarea directa la Cupa Mondiala din 2019.

In urma rezultatelor cumulate in sezonul 2017-2018 al Rugby Europe International Championship, Romania se califica in postura de Europa 1 la Cupa Mondiala din Japonia. Stejarii se vor afla in Grupa A, cu Irlanda, Scotia, Japonia si castigatoarea play-off-ului.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby