Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rugby Europe International Championship: Stejarii înving BelgiaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
10 Mar 2018

Rugby Europe International Championship: Stejarii înving Belgia

Pe stadionul Gloria din Buzău, Stejarii au învins Belgia cu scorul de 62-12, într-o partidă contând pentru etapa a 4-a din cadrul Rugby Europe International Championship, criteriu de calificare la Cupa Mondială, echipa noastră reușind un total de opt eseuri în urma unui joc pe care l-a controlat cu autoritate.

Debutul partidei a fost unul echilibrat cu Belgia avand posesia, insa dupa o prima patrundere in 22-ul advers, Stejarii, gratie fortei pachetului de inaintare au deschis scorul, presiunea acestuia ducand la un eseu de penalizare. A urmat o actiune frumoasa pe traseul Catalin Fercu-Kuselo Moyake, insa cel care avea sa inscrie a doua incercare a fost Jack Umaga si in minutul 18 scorul devenise 12-0 in favoarea Stejarilor. Tot inaintarea noastra a contribuit la cea de-a treia finalizare in terenul de tinta advers, autorul reusitei fiind capitanul Stelian Burcea. La cateva minute distanta Kuselo Moyake a majorat diferenta dupa o frumoasa actiune purtata la mana. A venit insa cartonasul galben vazut de Ionel Badiu si Benjamin Cocu a redus diferenta. Sebastian Guns a ratat transformarea incercarii belgienilor astfel ca rezultatul primei reprize l-a stabilit Valentin Calafeteanu care a concretizat o lovitura de pedeapsa, dupa primele 40 de minute avantajul Stejarilor fiind de 29-5, iar punctul bonus asigurat inca de la jumatatea acestei primei parti a partidei.

Dupa reluare, Stejarii au inceput in forta si intr-un interval de 15 minute si-au trecut in cont alte trei incercari. A fost mai intai un eseu de penalizare, apoi Kuselo Moyake a izbutit dubla personala pentru ca Ionut Dumitru sa depaseasca defensiva belgienilor in stilul sau caracteristic. Catalin Fercu a concretizat doar una din cele doua tentative de tinta avute la dispozitie insa scorul devanise 55-5. Diferenta a fost majorata de Ionel Badiu, un eseu transformat de Florin Vlaicu, intrat din postura de rezerva. A venit si randul belgienilor sa evolueze in inferioritate numerica, pe banca pedepselor fiind trimis James Pearse, iar Stejarii au beneficiat de un al treilea eseu de penalizare, superioritatea inaintarii noastra spunandu-si din nou cuvantul.

Ultima incercare a partidei a fost reusita de Ervin Muric, chiar si in aceste conditii Stejarii obtinand o victorie la scor si un moral bun inaintea partidei din ultima etapa a Rugby Europe International Championship in care vor intalni la Tbilisi, echipa Georgiei.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby