Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rugby Europe International Championship: 30 de jucători au fost selecționați pentru meciul cu RusiaMircea Rosca / SportPictures.eu
22 Feb 2018

Rugby Europe International Championship: 30 de jucători au fost selecționați pentru meciul cu Rusia

Naționala de rugby a României continuă campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019. Stejarii vor întâlni pe 3 martie, la Cluj, pe Stadionul Cluj Arena (ora 16:00), Rusia în etapa a treia a Rugby Europe Championship. Pentru această partidă, antrenorul Lynn Howells a stabilit un lot de 30 de jucători, din care 17 formează pachetul de înaintare și 13 sunt jucători de treisferturi.

Echipa se va reuni duminica, 25 februarie, la Cluj, urmand sa pregateasca acolo, meciul cu Rusia.

„Vom juca in continuare pentru calificarea la Cupa Mondiala, ne vom juca sansele, trebuie sa luam meci cu meci in Rugby Europe Championship si la finalul competitiei sa tragem linie si sa vedem ce solutii avem pentru a ajunge in Japonia. Este important sa lasam acest meci cu Spania in urma, sa invatam din ceea ce s-a intamplat si sa pregatim cat se poate de bine meciul urmator, cu Rusia. Suntem obligati sa castigam cu bonus partidele cu Rusia si Belgia si pentru asta trebuie sa fim concentrati pe ceea ce avem de facut”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

 

Lotul convocat pentru meciul cu Rusia:
PILIERI: Ionel Badiu (Timisoara Saracens), Mihaita Lazar (Castres), Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), Alexandru Tarus (Sale Sharks), Alexandru Gordas (CSA Steaua)
TALONEURI: Andrei Radoi (Timisoara Saracens), Florin Bardasu (Stiinta Baia Mare), Marian Capatana (Timisoara Saracens)
LINIA A DOUA: Johannes Van Heerden (Stiinta Baia Mare), Marius Antonescu (Colomiers), Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), Adrian Motoc (Racing 92)
LINIA A TREIA: Vlad Nistor (Albi), Mihai Macovei (Colomiers), Stelian Burcea (CSM Bucuresti), Andrei Gorcioaia (Massy), Kuselo Moyake (CSA Steaua)
MIJLOCASI LA GRAMADA: Florin Surugiu (CSA Steaua ), Tudorel Bratu (CS Dinamo), Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti)
MIJLOCASI LA DESCHIDERE: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Tudor Boldor (CSA Steaua),
CENTRI: Jack Umaga (Timisoara Saracens), Paula Kinikinilau (CSM Bucuresti), Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare)
ARIPI: Ionut Dumitru (CSA Steaua), Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens), Stephen Shannan (Timisoara Saracens)
FUNDASI: Catalin Fercu (Timisoara Saracens), Marius Simionescu (Timisoara Saracens)
STAFF: Lynn Howells (antrenor principal), Massimo Cuttitta (antrenor inaintare), Rob Moffat (antrenor treisferturi), Olivier Rieg (preparator fizic)

Stejarii se pot califica la Cupa Mondiala din Japonia in urma rezultatelor pe care le vor obtine in sezonul 2017-2018, cumulat, astfel:
– daca ocupa primul loc in Rugby Europe Championship 2017/2018;
– daca se claseaza pe locul 2 in Rugby Europe Championship, 2017/2018 dupa Georgia, calificata deja direct de la Cupa Mondiala din Anglia;
– daca se claseaza dupa echipa calificata direct si se impune intr-un meci cu Portugalia, castigatoarea Rugby Europe Trophy si apoi in barajul tur-retur cu Samoa
– daca se impune in turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, o echipa din Africa si una din Asia sau Oceania.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby