Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rugby Europe Championship înaintea etapei decisiveRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
17 Mar 2015

Rugby Europe Championship înaintea etapei decisive

Sâmbătă, 21 martie, este programată etapa a V-a din cadrul Rugby Europe Championship, o rundă de dispute decisive în stabilirea clasamentului final al ediției 2015.

Capul de afis il reprezinta cu siguranta partida de pe Stadionul National Arcul de Triumf, in care Romania si Georgia vor juca cu trofeul pe masa, alaturi de aceasta intalnire derby mai fiind programate disputele Rusia-Portugalia si Spania-Germania.

In momentul de fata Georgia conduce in clasament, avand patru victorii din tot atatea posibile, fiind urmata de Romania, care a pierdut in Rusia, oferind gruzinilor un avans de doua puncte, in condiile in care ecartul putea fi mai consistent daca elevii lui Milton Haig luau mai mult decat un singur punct bonus ofensiv.

Desigur, fiecare editie a unei competitii isi are propria istorie, iar daca din punct de vedere al statisticii jocurilor de pana acum Lelos par favoriti, trebuie luat in calcul faptul ca atat Georgia, cat si Romania au incercat diferite formule de joc in vederea participarii la Cupa Mondiala.

Asa se explica faptul ca avand avantajul terenului propriu in doua partide nu au luat niciun punct bonus ofensiv, ba mai mult, Portugalia a plecat de la Tbilisi cu bonificatia defensiva, in timp ce Stejarii, in dorinta de a marca eseu, au cedat in Rusia, iar la Heidelberg au permis Germaniei sa obtina primul punct.

Sambata datele problemei vor fi insa altele, avand in vedere rivalitatea si orgoliile singurelor doua reprezentante ale Rugby Europe Championship la Cupa Mondiala, la care se va adauga si o miza in plus, Cupa Antim Ivireanul, disputata de Georgia si Romania din anul 2002.

In ceea ce priveste celelalte doua partide, Spania cu o victorie in fata Germaniei, isi poate asigura pozitia a treia in clasamentul final, deoarece este greu de crezut ca Rusia va invinge la diferenta consistenta de scor Portugalia pentru a-i depasi pe iberici.

 

sursa: frr.ro

 

 

Alte știri din Rugby