Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rugby Europe Championship: Victorie dramatică a Stejarilor în fața RusieiIonuț Tabultoc / SportPictures.eu
09 Mar 2019

Rugby Europe Championship: Victorie dramatică a Stejarilor în fața Rusiei

Pe stadionul Municipal din Botoșani, în cea de-a patra etapă contând pentru Rugby Europe Championship, Stejarii au învins Rusia cu scorul de 22-20, după o partidă dramatică în care urșii au dat o replică consistentă chiar dacă au avut doi jucători eliminați temporar de-a lungul primei reprize.

Partida a inceput cu Stejarii in jumatatea de teren a Rusiei, sub presiunea inaintarii noastre gramada ursilor a cedat si astfel am beneficiat de o prima lovitura de pedeapsa din care Florin Vlaicu a deschis scorul inca din minutul 2. Au urmat momente de joc mai bune ale vizitatorilor care au preluat conducerea cu eseul lui Vasily Artemyev, rezultatul de 5-3 in favoarea rusilor mentinandu-se pana la jumatatea primei reprize. In minutul 22 Stejarii aveau sa treaca din nou in avantaj cu o tentativa de tinta concretizata in puncte de Florin Vlaicu, pentru ca de partea rusilor German Davydov sa vada cartonasul galben, in urma unui placaj inalt la Ionut Dumitru. Pe fondul superioritatii numerice echipa noastra a fortat marcarea unei incercari care avea sa vina, presiunea inaintarii Stejarilor obligand defensiva ursilor sa greseasca in repetate randuri ceea ce a dus la un eseu de penalizare. Pana la pauza initiativa a apartinut elevilor lui Marius Tincu in conditiile in care Stanislav Selskii a fost trimis si el pe banca pedepselor, iar Florin Vlaicu a majorat diferenta de scor dintr-o lovitura de pedeapsa acordata dupa un mol care a rulat foarte bine, astfel ca dupa primele 40 de minute Stejarii conduceau Rusia cu rezultatul de 16-5.

Inceputul partii secunde i-a gasit pe rusi in jumatatea noastra de teren, dupa o tusa a acestora la 5 metri de terenul nostru de tinta, Stanislas Selskii a marcat eseu, ramas fara transformare iar scorul devenea 16-10. Un sut bun a lui Marius Simionescu a mutat jocul si Stejarii au obtinut o lovitura de pedeapsa de pe linia de 22 concretizata de Ionel Melinte. Rusia nu a dezarmat si o gramada in 22-ul nostru avea sa aduca un eseu pentru ursi, marcat de Nikita Vavilin, a carui transformare a ratat-o Yuri Kushnarev, in minutul 64 tabela de marcaj indicand rezultatul de 19-15. Ionel Melinte s-a mai remarcat o data din fata butului ceva mai tarziu, puncte care avea sa fie decisive in stabilirea castigatoarei. Ultimele minute de joc au fost dramatice cu un adevarat asediu al rusilor, Stejarii fiind nevoiti sa se apere la limita propriului teren de tinta. Efortul inaintarii vizitatorilor s-a concretizat intr-o incercare, dar Ramil Gaisin a ratat transformarea si sansa de partea elevilor lui Lynn Jones de a pleca neinvinsi de la Botosani.

 

Romania: 1.Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), 2. Eugen Capatina (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Tarus (Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden (Perpignan), 5.Marius Antonescu (Colomiers), 6. Andre Gorin (Massy), 7.Adrian Ion (C) (CSM Bucuresti), 8. Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), 9.Florin Surugiu (CSA Steaua), 10.Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), 11.Ionut Dumitru (CSA Steaua), 12.Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti), 13.Nicolas Onutu (CSM Bucuresti), 14.Vladut Zaharia (Timisoara Saracens), 15. Marius Simionescu (Timisoara Saracens)

Rezerve: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Stiinta Baia Mare), 17. Iulian Hartig (CSM Bucuresti), 18.Alexandru Gordas(CSM Bucuresti), 19. Ionut Muresan (Timisoara Saracens), 20.Dorin Lazar (Timisoara Saracens), 21.Alexandru Tigla (CSM Stiinta Baia Mare), 22. Ionel Melinte (CSA Steaua), 23. Vladut Popa (Timisoara Saracens)

Antrenor principal: Marius Tincu

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby