Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rugby Europe Championship: Succes categoric al Stejarilor în fața GermanieiMircea Rosca / SportPictures.eu
10 Feb 2018

Rugby Europe Championship: Succes categoric al Stejarilor în fața Germaniei

În prima partidă din ediția 2018 a Rugby Europe International Championship, pe stadionul Cluj Arena România a învins Germania cu categoricul rezultat de 85-6, Stejarii reușind să înscrie nu mai puțin de 13 eseuri, o victorie care ne menține favoriți în cursa calificării la Cupa Mondială din 2019.

Practic Germania a reusit sa faca fata echipei noastre doar in primele cinci minute, atunci cand dupa un balon trimis inteligent de Catalin Fercu, atent Sione Fakaosilea a marcat prima incercare a partidei, transformata de Florin Vlaicu. Stejarii au continuat sa mentina presiunea si in minutul 12 Mihaita Lazar a batut din nou defensiva Germaniei, acelasi Florin Vlaicu marind ecartul la 14-0. Replica oaspetilor a constat in lovitura de pedeapsa concretizata de Tim Menzel, dupa care ofensiva Stejarilor a continuat, cursa de aproximativ 50 de metri a lui Catalin Fercu anuntand cel de-al treilea eseu, care l-a avut ca autor pe Tangimana Fonovai. Germania a mai marcat si ea o data in prima repriza, prin Tim Menzel dintr-o tentativa de tinta. Pana la pauza scorul a luat proportii, Tangimana Fonovai a fost de neoprit, iar apoi capitanul Stejarilor, Mihai Macovei, ei fiind cei care, completati de o transformare a lui Florin Vlaicu, au stabilit rezultatul primelor 40 de miute: Romania-Germania 31-6.

In partea secunda elevii lui Lynn Hoewlls s-au dezlantuit. Efortul colectiv al inaintarii a fost fructificat de Stelian Burcea, apoi la finalizare s-a aflat Paula Kinikinilau, pentru ca la cateva minute distanta, in stilul sau caracteristic, Ionut Dumitru sa-si treaca si el numele pe lista marcatorilor. Toate cele trei incercari au fost transformate de Florin Vlaicu si Stejarii conduceau cu 52-6. Tim Menzel a avut posibilitatea de a marca dar a irosit o penalitate, pana la finalul jocului Stejarii reusind alte cinci eseuri, in ordinea marcarii lor autorii fiind Sione Fakaosilea, Paula Kinikinilau, Mihai Macovei, Alin Coste si Stephen Shennan, doua transformate de Florin Vlaicu, alte doua transformari avandu-l ca autor pe Valentin Calafeteanu.

Romania a obtinut un succes cu bonus ofensiv si astfel se mentine pe prima pozitie a clasamentului contand pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2019. Saptamana viitoare Stejarii vor intalni Spania la Madrid.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby