Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rugby Europe Championship: Stejarii, victorie în fața Spaniei, după trei aniIonuț Tabultoc / SportPictures.eu
22 Feb 2020

Rugby Europe Championship: Stejarii, victorie în fața Spaniei, după trei ani

Naționala de rugby a României a învins astăzi, la Botoșani, în etapa a treia a Rugby Europe Championship, Spania cu 24-7 (6-0), după un meci în care Stejarii au jucat pragmatic, s-au apărat bine și au pus puncte pe tabela de câte ori au avut ocazia. Eseul ibericilor a venit în ultimele minute ale jocului.

Romania a inceput meciul in forta, in minutul 1, Ionel Melinte reusind o cursa spectaculoasa din terenul nostru de 22, pana in 22-ul spaniol, insa neconcretizata in puncte, suportul venindu-i destul de greu. Stejarii au atacat continuu, fortandu-i pe adversari sa greseasca, ceea ce a dus la primele puncte puse pe tabela de Florin Vlaicu, 3-0. Tot acesta avea sa mai puna inca trei puncte, 6-0, scor cu care s-a si intrat la pauza. De mentionat in prima parte, apararea buna a Stejarilor, care desi au evoluat 10 minute in inferioritate numerica, dupa eliminarea temporara a lui Dragos Ser, au reusit sa stranga randurile si sa nu lase adversarilor posibilitatea de a inscrie.

In repriza a doua, ibericii au intrat mai bine joc, au dominat minute in sir, insa cei care au marcat au fost Stejarii, mai intai printr-o penalitate transformata de Florin Vlaicu, apoi prin eseul lui Ionel Melinte, deschis perfect de Florin Surugiu. Vlaicu a transformat si cu 10 minute inainte de finalul partidei, Romania conducea cu 19-0.

Cu cateva minute inainte de fluierul de final, spaniolii au marcat eseul de onoare, prin Richard Stewart, transformat de Brad Linklater, 19-7. In ultima secunda a partidei, dupa o pasa sarita primita de la Surugiu, acelasi Ionel Melinte a culcat inca o data balonul in terenul de tinta, pentru scorul final 24-7.

Ultima victorie a Romaniei in fata Spaniei a fost in 2017, la Bucuresti, Stejarii impunandu-se atunci cu 13-3.

Urmatoarea partida a Stejarilor va avea loc pe 7 martie, la Krasnodar, cu Rusia.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby