Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rugby Europe Championship: Stejarii pierd cu Portugalia și joacă semifinala cu GeorgiaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Feb 2023

Rugby Europe Championship: Stejarii pierd cu Portugalia și joacă semifinala cu Georgia

Naționala de rugby a României a pierdut astăzi ultimul meci din Grupa B, a Rugby Europe Championship, fiind învinsă la Lisabona, de Portugalia cu 38-20 (14-10). Stejarii termină astfel pe locul 2 în grupă urmând să dispute semifinala competiției pe terenul câștigătoarei Grupei A, Georgia. Partida va avea loc în weekendul 4-5 martie.

România a început în forță meciul disputat la Lisabona, deschizând scorul imediat după fluierul de începere. Taylor Gontineac a rezistat la mai multe placaje și a sprintat spre terenul de țintă, plonjând în eseu. Paul Popoaia a transformat pentru 7-0. Os Lobos au venit imediat cu egalarea, centrul Pedro Bettencourt reușind la rându-i o cursă spectaculoasă, încercarea lui fiind transformată de Nuno Sousa, 7-7.
Stejarii pun presiune, atacă și obțin o lovitură de pedeapsă transformată de Popoaia, care readuce echipa pentru a doua oară la conducere, 10-7.
Lusitanii mută jocul în 22-ul nostru, alternând acțiunile pachetului de înaintare cu cele ale treisferturilor, balonul ajunge în terenul nostru de țintă și Jose Madeira pune mâna pe acesta, arbitrul întâlnirii acordând încercare. Sousa transformă și gazdele trec pentru prima dată în avantaj, 14-10.

În minutul 16, Jason Tomane primește un cartonaș galben pentru un placaj înalt la Rodrigo Marta. În ciuda faptului că România a rămas în inferioritate numerică, cei care atacă și pun presiune sunt Stejarii care mută jocul în 22-ul lusitan. Apărarea bună a gazdelor face însă ca tabela să rămână neschimbată. Înainte de intrarea la vestiare, jucătorii lui Eugen Apjok au șansa de a culca din nou balonul în terenul de țintă, însă pasa de la Ovidiu Cojocaru la Florian Roșu este considerată înainte de centralul partidei, eseul fiind anulat, 14-10, scorul pauzei.

Portugalia revine în forță de la vestiare și își mărește avantajul, Sousa transformând o lovitură de pedeapsă, 17-10. Două minute mai târziu, este rândul gazdelor să rămână timp de 10 minute în 14 jucători, după ce Steevy Cerqueira vede cartonașul galben după un placaj înalt la Nicolas Onuțu. De asemenea, momentul este sancționat și cu lovitură de pedeapsă, Ionel Melinte transformând pentru 17-13. Os Lobos atacă, caută breșele în apărarea Stejarilor și obțin o tușă în 22-ul nostru. Jose Madeira reușește al doilea său eseu, după ce singur, prin spatele molului, culcă balonul în terenul de țintă. Sousa transformă pentru 24-13. În minutul 59, căpitanul Jose Lima îl deschide foarte bine pe Pedro Lucas care marchează un nou eseu, Sousa transformă pentru 31-13.
România nu renunță la luptă și se apropie de 22-ul lusitan, printr-o tușă. Stejarii forțează eseul prin molul de margine, Alin Conache scoate pentru Cristi Chirica care marchează, iar Melinte transformă pentru 31-20. Câteva minute mai târziu, Onuțu reușește o intercepție, după care urmează o lovitură de pedeapsă pe care o jucăm în tușă. Molul de margine nu reușește însă să câștige teren și după mai multe puncte de fixare, gazdele reușesc să recupereze balonul, anihilând acțiunea României.
Pe finalul partidei Sousa are șansa să mărească ecartul, însă balonul trimis din lovitura de pedeapsă nu trece printre buturi. Portugalia închide meciul cu un nou eseu, Diogo Hasse concretizând acțiunea molului. Sousa închide tabela, 38-20.

Portugalia termină astfel pe primul loc în Grupa B, urmată de România, în timp ce în Grupa A, Georgia care a învins la Torrelavega, Spania, cu 41-3, este pe primul loc, secondată de iberici.

Semifinalele sunt programate în weekendul 4-5 martie, pe terenul câștigătoarelor grupelor, astfel: Georgia – România și Portugalia-Spania.

Finalele locurilor 1-4 au loc în Spania, la Bandajoz pe 19 martie.

 

sursa: rugbyromania.ro

Alte știri din Rugby