Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rugby Europe Championship: Stejarii, învinși la LisabonaDragos Pascaneanu / SportPictures.eu
08 Feb 2020

Rugby Europe Championship: Stejarii, învinși la Lisabona

În etapa a doua din cadrul Rugby Europe Championship, la Caldas da Rainha, Stejarii au fos învinși de Portugalia cu rezultatul de 22-11, după un joc controlat în cea mai mare parte a timpului de joc de gazdele care la pauză aveau un avantaj de 17-6.

Inceptul de partida a apartinut echipei noastre care a pus presiune cu inaintarea pe defensiva portughezilor, ceea ce a dus la obtinnerea a doua lovituri de pedeapsa concretizate in puncte de Florinn Vlaicu. Astfel in minutul 11, Stejarii connduceau cu 6-0. Replica lusitanilor nu s-a lasat asteptata si Manuel Cardoso i-a pasat lui Dany Antunes, autorul primei incercari a partidei. Acelasi Dany Antunes a transformat si in minutul 13, Portugalia a preluat conducerea cu 7-6. In continuare s-a jucat cu precadere intre cele doua linii de 22, gazdele avand mai mult posesia, remarcati fiind Manuel Cardoso, Rodrigo Marta si Joao Lima. Cu zece minute inainte de pauza portughezii au obtinut o penalitate, ratata de Dany Antunes, cel care, insa, in minutul 33 avea sa marcheze un nou eseu. Si acest eseu a fost transformat de aripa lusitanilor, care pana la finalul primei reprize au mai avut o actiune prin Rodrigo Marta si Tomas Appleton, cel care a marcat din nou fiind acelasi Dany Antunes dintr-o lovitura de pedeapsa prin care a stabilit scorul dupa 40 de minute, 17-6 in favoarea Portugaliei.

Dupa pauza, Stejarii au incercat sa revina in joc, Marius Simionescu fiind blocat dupa o actiune pe partea dreapta, apoi in ciuda insistentei inaintarii Stejarilor, portughezii au recuperate balonul si au initiat un contraatac periculos prin Rodrigo Marta, placat insa la timp de Ionut Dumitru. Ecartul s-a marit in minutul 55, cand Mike Tadjer a finalizat un mol al gazdelor si scorul devenise 22-6. Au urmat moment de joc mai bune din partea Stejarilor care au impins defensiva adversa la un metru de linia propriului teren de tinta, greselile repetate ducand la un cartonas galben vazut de Duarte Azevedo. Stejarii au continuat sa aiba posesia si o faza care a curs pe traseul Florin Surugiu-Florin Vlaicu-Johan Van Heerden s-a finalizat cu eseul lui Marius Simionescu.

Urmatoarea partida a Stejarilor va avea loc pe 22 februarie, la Botosani, in compania Spaniei.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby