Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rugby Europe Championship: Stejarii au fost învinși de SpaniaMihaela Bobar / SportPictures.eu
18 Feb 2018

Rugby Europe Championship: Stejarii au fost învinși de Spania

Pe Estadio Nacional Complutense din Madrid, România a întâlnit Spania în cea de-a doua etapă contând pentru ediția 2018 a Rugby Europe International Championship, criteriu în privința calificării la Cupa Mondială, victoria revenind leilor iberici cu rezultatul de 22-10, care astfel în acest moment au prima șansa de a obține un loc direct la turneul final din Japonia.

Partida a inceput cu un cartonas galben vazut de Tangimana Fonovai si in cele zece minute de superioritate numerica Los Leones au marcat doua incercari. Scorul a fost deschis in minutul 5 de Benat Auzqui, iar apoi balonul de urmarire a lui Mathieu Belie a fost culcat in terenul nostru de tinta de Sebastien Ascarat. In minutul 8 Spania conducea cu 10-0, Bradley Linklater irosind ambele transformari, iar Stejarii au revenit cu o lovitura de pedeapsa concretizata in puncte de Florin Vlaicu, de la 20 de metri fata de butul advers. Spania a ramas insa echipa care a avut initiativa si Bradley Linklater, la a treia tentativa de tinta, a marit avantajul ibericilor, 13-3. Au urmat momente mai bune de joc ale echipei noastre, insa spaniolii s-au aparat foarte bine si chiar daca Sebastien Ascarat a fost trimis pe banca pedepselor pentru zece minute tabela de marcaj nu a mai suferit modificari pana la pauza, elevii lui Santiago Santos avand dupa prima repriza un avantaj de zece puncte.

Dupa reluare tot Spania a inceput mai bine si ofensiva leilor a dus la o noua lovitura de pedeapsa din care Bradley Linklater a dus scorul la 16-3. Timp de minute bune, apoi, Stejarii s-au aflat in jumatatea de teren adversa dar nu am reusit sa gasim drumul catre terenul de tinta al gazdelor care au continuat sa se apere fara greseala. In minutul 61 scorul a devenit 19-3, autorul punctelor fiind acelasi Bradley Linklater, dupa care a urmat un joc de uzura care i-a favorizat pe spaniolii care au beneficiat de o lovitura de pedeapsa de la 40 de metri fata de butul nostru. Bradley Linklater nu a ezitat si cu zece minute inainte de fluierul final ecartul in favoarea gazdelor era de 19 puncte. Singurul eseu al Stejarilor l-a reusit Paula Kinikinilau, transformat de Valentin Calafeteanu si astfel prin victoria cu rezultatul de 22-10, Spania trece in fruntea clasamentului calificarilor la Cupa Mondiala din 2019 avand astfel prima sansa la a obtine un loc la turneul final din Japonia.

„Sansele de calificare directa la Cupa Mondiala din Japonia au scazut foarte mult, dar vom lupta in continuare prin metodele de calificare ramase sa ajungem la aceasta competitie de la care nu am lipsit niciodata. Acest meci ratat, de astazi, modifica mult programul nationalei pentru acest an. Vom face o analiza cu staff-ul nationalei despre prestatia noastra din acest meci. Le multumesc jucatorilor pentru daruire. Ramane totusi o sansa minima de a ne califica direct, in functie de rezultate. Vom trage linie dupa ultimul meci si vom vedea atunci”, a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby