Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rugby Europe Championship: România, învinsă de Georgia în etapa a IV-aRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Mar 2021

Rugby Europe Championship: România, învinsă de Georgia în etapa a IV-a

Naționala de rugby a României a fost învinsă de Georgia, la Tbilisi cu 28-17 (13-7)  în meciul din etapa a patra a Rugby Europe Championship. Stejarii au evoluat aproape 60 de minute în superioritate numerică după ce talonerul Mamukashvili a văzut cartonașul roșu în urma unui placaj la gât la Ionel Melinte. Georgia își consolidează astfel primul loc în clasamentul #REC2021 și își adjudecă și Cupa Antim Ivireanu, pusă în joc între cele două națiuni. România rămâne pe locul secund, cu două victorii, cu Portugalia, 28-27 și Spania, 22-16 și un bonus defensiv obținut cu Rusia, 18-13.

Georgia a început în forță meciul, instalându-se în terenul de 22 al României având șansa de a deschide scorul în minutul 2, însă Stejarii au reușit să oprească molul rulant al acestora. O serie de infracțiuni comise în grămadă îl determină pe arbitrul portughez Paolo Duarte să arate cartonașul galben lui Alexandru Savin, ca după câteve secunde să acorde un eseu de penalizare georgienilor, 7-0. România a continuat astfel în 14, în locul lui Savin, în prima linie intrând Constantin Pristăviță. Cei care pun pe tabelă sunt în continuare gazdele, prin penalitatea transformată de Tedo Abzhandadze, 10-0. În minutul 20, Lelos rămân în 14 jucători după ce taloneurul Shalva Mamukashvili, vede cartonașul roșu în urma unui placaj la gât la Ionel Melinte. Un minut mai târziu, România intră pentru prima dată în acest meci în terenul de 22 al adversarilor. O tușă bătută bine, molul rulant al Stejarilor a câștigat teren, iar Andre Gorin a culcat balonul în terenul de țintă pentru primul eseu tricolor. Daniel Plai a transformat perfect și România reduce diferența, 10-7. În ciuda inferiorității numerice de pe teren, Georgia are șansa de a mai pune trei puncte pe tabelă, însă Abzhandadze a ratat transformarea.  În ultimul minut de joc al primei părți acesta transformă o nouă penalitate acordată și stabilește scorul pauzei, 13-7.

Repriza secundă începe cu România în atac, la două minute de la reluarea jocului, Stejarii reduc diferența printr-o penalitate transformată de Florin Vlaicu, 13-10. În minutul 49, Beka Saginadze găsește o breșă în apărarea Stejarilor, iar după o cursă de câțiva metri îi pasează lui Beka Gigashvili , care marchează un nou eseu, transformat de Abzhandadze, 20-10. România revine în joc prin eseul marcat de Eugen Căpățînâ, după o acțiune a molului rulant, Vlaicu transformă și scorul devine 20-17. Cu 10 minute înainte de final, Georgia  reușește un nou eseu, prin   Akaki Tabutsadze, care joacă rapid balonul și ia prin surprindere apărarea Stejarilor, încercare netransformată însă, 25-17.  În ultima secundă a partidei, stabilește scorul final printr-un dropgol reușit de Giorgi Babunashvili, 28-17.

În cel de-al doilea meci al etapei, Portugalia a învins Spania cu 43-28.

Următorul meci al Stejarilor în Rugby Europe Championship  va avea loc în weekendul 3-4 iulie cu învingătoarea dintre Belgia și Olanda, celor două echipe urmând să se întâlnească în play-off-ul Rugby Europe Championship pe 29 mai.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby