Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rugby Europe Championship: România a pierdut în fața Spaniei
03 Mar 2019

Rugby Europe Championship: România a pierdut în fața Spaniei

Naționala de rugby a României a fost învinsă la Madrid, de Spania cu 21-18 (7-13) în etapa a treia a Rugby Europe Championship, Stejarii obținând bonusul defensiv. În partida desfășurată pe Estadio Nacional Complutense, ibericii au marcat trei eseuri, în timp ce Stejarii au reușit două încercări.

Romania a inceput in forta partida, Stejarii conducand la jumatatea primei reprize cu 13-0, prin eseul marcat de Ionut Dumitru si transformat de Florin Vlaicu, care a concretizat si doua lovituri de pedeapsa. Spaniolii au profitat insa de cele doua eliminari temporare, Florin Surugiu si Johan Van Heerden, pentru a reduce diferenta si apoi, pentru a prelua conducerea pe tabela, la debutul partii secunde, 14-13, dupa care s-au desprins la 21-13, prin incercarile lui Fernando Lopez, Alvar Gimeno si Lucas Guillaume, transformate de Bradley Linklater. Spre finalul partidei, Stejarii au pus presiune pe apararea adversa, eseul marcat de Vladut Zaharia reducand din diferenta, 21-18, acest rezultat mentinandu-se pana la final.

Romania sufera astfel a doua infrangere in competitie, dupa ce a cedat si in fata Georgiei, cu 18-9.

“Am facut o prima repriza buna, in a doua am inceput cu greseli si asta ne-a costat, au fost 14 puncte primite pe greselile noastre cu zero efort din partea spaniolilor. Pacat ca se intampla! Nu e primul meci in care facem puncte cadou adversarilor si asta ne-a costat victoria. Daca ar fi sa numesc un punct pozitiv ar fi acela ca am progresat de la meciurile contra Georgiei si Germaniei, iar de aici trebuie sa crestem mai mult pentru urmatoarea partida, cu Rusia. Ne va astepta un meci greu si cu Rusia, trebuie sa il castigam, avem o saptamana sa il pregatim”, a declarat Mihai Macovei, capitanul Romaniei.

Urmatorul meci al Romaniei va fi pe 9 martie, cu Botosani, cu Rusia, de la ora 14:00.

 

Romania: 1.Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 2.Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus (Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden (Perpignan), 5.Marius Antonescu (Colomiers), 6.Andre Gorin (Massy), 7.Mihai Macovei (Colomiers), 8.Cristi Chirica (Stiinta Baia Mare), 9.Florin Surugiu (Steaua Bucuresti), 10.Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), 11.Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti), 12.Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti), 13.Catalin Fercu (Timisoara Saracens), 14.Vladut Zaharia (Timisoara Saracens), 15.Marius Simionescu (Timisoara Saracens)

Rezerve: 16.Ovidiu Cojocaru (Stiinta Baia Mare), 17.Iulian Hartig (CSM Bucuresti), 18.Alexandru Gordas (CSM Bucuresti), 19.Dorin Lazar (Timisoara Saracens), 20.Adrian Ion (CSM Bucuresti), 21.Tudorel Bratu (CSM Bucuresti), 22.Daniel Plai (Steaua Bucuresti), 23.Nicolas Onutu (CSM Bucuresti)

Alte știri din Rugby