Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rugby Europe Championship: România a învins Belgia și a terminat pe locul 3
17 Mar 2019

Rugby Europe Championship: România a învins Belgia și a terminat pe locul 3

Naționala de rugby a României a învins astazi, în ultima etapă a Rugby Europe Championship, la Bruxelles, Belgia cu 43-17 (26-10). Stejarii au câștigat și punctul bonus ofensiv și au terminat competiția pe locul 3, după Georgia și Spania.

Disputata pe o vreme capricioasa, cu momente de ploaie torentiala, grindina si soare, partida de pe Heysel Stadium din Bruxelles, a fost dominata de la un capat la altul de Romania. Stejarii au pus primele puncte pe tabela inca din primul minut, o penalitate transformata de Daniel Plai, gazdele raspunzand prin acelasi procedeu, cateva secunde mai tarziu, prin Alan Williams. A fost singurul moment de egalitate pe tabela pentru ca Romania a inceput sa se desprinda prin inca doua penalitati reusite de Plai si eseurile lui Johan Van Heerden, Vlad Nistor si Vladut Zaharia, primul transformat de Plai, 26-3. In minutele de prelungire ale reprizei intai, belgienii au profitat de superioritatea numerica de pe teren in urma eliminarii temporare a lui Marius Antonescu si au marcat primul lor eseu, prin capitanul Thomas Dienst, transformat de Williams, 26-10.

In partea secunda Stejarii si-au marit ecartul printr-o penalitate reusita de Plai, un eseu de penalizar, 36-10 si un eseu reusit de Ovidiu Cojocaru, in urma unei actiuni frumoase cu molul, transformat de acelasi Plai, 10-43. Belgienii au revenit insa pe final de meci, pentru a marca inca un eseu cu molul prin Jean-Maurice Decubber, transformat de Williams, care a si inchis tabela, 43-17.

In celelalte doua partide ale etapei, Georgia a invins Rusia la Krasnodar cu 22-6, iar Spania a trecut de Germania, la Koln, cu 33-10.

“A fost un meci greu, pe un teren noroios, dar am luptat 80 de minute, a fost un meci foarte bun si am reusit sa castigam categoric. Am incercat sa eliminam greselile pe care le-am facut in partidele precedente, sa pare ca am reusit sa facem asta, este o victorie cu bonus, daca eram putin mai atenti cred ca puteam sa fim un pic mai sus in clasament, insa sa nu uitam ca avem o echipa noua, cu multi baieti tineri, este un mix frumos, jucatori cu experienta si cei tineri care isi doresc sa se faca remarcati, dornici de afirmare. Speram sa crestem ca joc, acesta poate fi un nou inceput pentru Romania”, a declarat Adrian Ion, capitanul Stejarilor.

Romania:
1. Constantin Pristaviță (CSM Stiinta Baia Mare), 2. Eugen Căpățînă (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Gordaș (CSM Bucuresti), 4. Johan Van Heerden (Perpignan), 5. Marius Antonescu (Colomiers), 6. Vlad Nistor (US Seynoise), 7. Adrian Ion (C)(CSM Bucuresti), 8. Dorin Lazăr (Timisoara Saracens), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuțu (CSM Bucuresti), 12. Vlăduț Popa (Timisoara Saracens), 13. Alexandru Bucur (CSM Stiinta Baia Mare), 14. Vlăduț Zaharia (Timisoara Saracens),15. Marius Simionescu (Timisoara Saracens)

Rezerve:

16. Ovidiu Cojocaru (CSM Stiinta Baia Mare), 17. Iulian Hartig (CSM Bucuresti), 18. Vasile Bălan (CSM Bucuresti), 19. Ionuț Mureșan (Timisoara Saracens), 20. Vlad Neculau (Timisoara Saracens), 21. Alexandru Țiglă (CSM Stiinta Baia Mare), 22. Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), 23. Ionuț Dumitru (CSA Steaua)

Alte știri din Rugby