Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Arte marțiale
Românul care a reușit cel mai rapid ko din lume luptă în Colosseum Tournament
22 Nov 2016

Românul care a reușit cel mai rapid ko din lume luptă în Colosseum Tournament

În septembrie 2015, românul Dennis Anghel, în vârstă de doar 18 ani, uimea lumea artelor marțiale cu o victorie prin ko în fața veteranului german de origine italiană Pietro Vecchio, 33 de ani. Mec iul Anghel vs Vecchio a durat doar 2 secunde!

Imediat după  ce s-au salutat, Vecchio a încercat o lovitură la corp cu genunchiul, moment în care Anghel l-a prins cu o directă de dreapta în plină figură. Vecchio s-a prăbușit precum un copac retezat și a avut nevoie de câteva minute ca să-și revină. Trei oameni s-au chinuit să-l așeze pe picioare pe germanul torpilat de puștiul din România. Astfel, Vecchio și Anghel au intrat în istoria artelor marțiale. Germanul pentru că a încasat iar românul pentru că a dat cel mai rapid ko din lume. La ora meciului, disputat la Munchen, Pietro Vecchio era deținătorul centurii WKU – World Kickboxing and Karate Union și unul dintre luptătorii de top ai Germaniei, în vreme ce Dennis Anghel era încă elev în clasa a 12-a a unui liceu cu profil economic din București.

“A avut și șansă, recunosc”, spune Florin Mână, antrenorul lui Dennis. “Germanul l-a subestimat, s-a aruncat mult prea încrezător asupra lui și a pățit-o dar aici e vorba și de șansă și mă bucur foarte mult că Dennis a ieșit astfel la rampă. Totuși, nici dacă urci cu Tyson în ring nu iei ko în 2 secunde. Tot apuci să faci doi pași în stânga și doi în dreapta. Am căutat în toate statisticile și nu am găsit nicăieri un ko mai rapid decât cel reușit de Dennis. Mă străduiesc să iau legătura cu cei de la Guiness Book să văd dacă nu I se poate omologa ko-ul”, spune antrenorul Mână.

Supranumit “King of the ring”, Dennis Anghel luptă din nou pe 26 noiembrie la sala Olimpia din Ploiești, în Colosseum Tournament – Gladiatorii ringului, eveniment organizat de promotorul ploieștean Gabriel Georgescu. Anghel, care are un palmares de 21 de victorii (17ko) și 5 înfrângeri, va da piept cu sibianul Mircea Dumitrescu. Gala va fi transmisă de Sport.ro începând cu ora 20.00.

Alte știri din Arte marțiale