Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Yachting
România, vicecampioană mondială la yachting
01 Aug 2014

România, vicecampioană mondială la yachting, la fete, clasa Zoom8!

Ebru Bolat a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial de Yachting Zoom8 din Danemarca (fete).

După ce, cu trei luni în urmă, sportiva Yacht Clubului Regal Român, Ebru Bolat aducea pentru prima dată României un titlu european la yachting, câştigând Campionatele Europene de Yachting la clasa Zoom8, fete și, în urmă cu doar zece zile, obținea al doilea titlu european la Campionatul European de Yachting, clasa Optimist, fete, astăzi, sportiva în vârstă de numai 14 ani reușește o altă performanță deosebită: prima medalie la un Campionat Mondial de yachting, pentru țara noastră, argintul la clasa Zoom 8, fete.

Campionatul Mondial de Yachting, clasa Zoom8 care a început în 27 august, la Kalovig Badelaug, în Danemarca, a reunit cei mai buni sportivi din lume la această clasă de yachting. 187 de participanți, băieți și fete, sportivi bine pregătiţi, cu multă experiență pe această clasă de ambarcațiune s-au întrecut pe parcursul a cinci zile de concurs, pe o vreme schimbătoare, în condiții de vânt variabile, slab la începutul competiției și puternic în ultimele două zile. La finalul concursului, Ebru Bolat a reuşit să se situeze pe a doua
poziție a clasamentului după ce, înaintea ultimei zile de concurs, ea a condus clasamentul la fete al mondialelor de yachting. Medalia de aur a fost câștigată de sportiva Ronja Gronblom din Finlanda, iar bronzul a revenit sportivei daneze Julie Havn.

Ebru Bolat a fost singurul sportiv român, dar nu a fost singurul român prezent la Campionatele Mondiale de Yachting Zoom8 din Danemarca. La linia de start s-a aflat și ofițerul român de cursă Cosmin Andronic care a fost selecționat în Comitetul de cursă al Campionatului, ca Assistant Race Officer. În yachting, ofițerii de cursă sunt similari arbitrilor din alte sporturi, ei asigurând organizarea, asistența și respectarea regulilor de competiție.

Clasa Zoom 8 este o clasă de ambarcațiuni mici pentru competiții sportive destinate tinerilor, considerate a fi o excelentă modalitate de a trece de clasa Optimist (cea mai mică clasă) la clasele mai complexe cum ar fi Laser, 470. Această clasă este populară în Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Austria, România, Estonia, Letonia și Rusia.

Alte știri din Yachting