Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
România va participa la turneul de la Toulon înaintea Jocurilor OlimpiceSportPictures.eu
19 Feb 2020

România va participa la turneul de la Toulon înaintea Jocurilor Olimpice

Naționala de tineret a României, condusă de Adrian Mutu, va participa la Turneul ”Maurice Revello”, unul dintre cele mai prestigioase turnee de pregătire dedicate tinerilor fotbaliști, în perioada 1-14 iunie.

Competiția de la Toulon, supervizată de FIFA, a debutat cu ediția din 1967. Participă 12 echipe din întreaga lume. Câștigătoarea din 2019 este Brazilia, iar cele mai multe titluri la Toulon le are Franța – 12. Ultima oară a cucerit trofeul în 2015.

Deși este un turneu Under 21, ediția din acest an se desfășoară după aceleași reguli ca și Jocurile Olimpice, mai exact au drept de joc fotbaliștii născuți începând cu 1 ianuarie 1997, fiind practic un turneu preolimpic, de pregătire.

La ediția din acest an s-au înscris până acum, alături de România, alte două formații ce vor fi la Tokyo: Franța și Japonia, și se așteaptă confirmarea din partea Braziliei, Argentinei și a Costei de Fildeș, și ele calificate la Olimpiadă. Alte reprezentative ce vor evolua la acest turneu sunt: Anglia, Mexic, Vietnam, Canada și Maroc.

 

sursa: frf.ro

Alte știri din Juniori