Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
România va participa la Campionatul Mondial mixt de curling
21 Apr 2014

România va participa la Campionatul Mondial mixt de curling

Echipa națională de curling a României va participa la Campionatul Mondial mixt, care va începe în această săptămână, la Dumfries, în Marea Britanie. Este cea de-a șaptea ediție a acestei competiții care ajunge în premiră în Scoția, considerată patria curlingului. Anul 2014 este unul de răsc ruce pentru proba mixtă a curlingului, supranumit și șah pe gheață, deoarece la următoarele reuniuni ale Comitetului Olimpic Internațional se va lua decizia de includere sau nu a curlingului mixt, în programul olimpic de iarnă din 2018. 

Curlingul mixt propune câteva diferențe față de varianta clasică. Astfel, echipele sunt formate din câte doi jucători, un băiat și o fată, care au dreptul fiecare la câte trei lansări. Altfel, o echipă este formată din patru jucători, fiecare lansând câte două pietre pe repriză. timpul de joc pentru varianta mixtă este de maximum 46 de minute și 8 reprize, față de 73 de minute în 10 reprize, cum au meciurile masculine sau feminine. În plus, la curling mixt, o piatră poate fi așezată de către echipe, fără a fi lansată.

Revenind la competiția de la Dumfries, 34 de națiuni au fost împărțite în patru grupe, după cum urmează:

Grupa A - Austria, Belarus, Danemarca, Anglia, Ungaria, Italia, Coreea de Sud, Rusia și Țara Galilor;

Grupa B - Brazilia, Canada, Estonia, Finlanda, Kazakhstan, Letonia, Scoția, Slovenia și Suedia;

Grupa C - Australia, Cehia, Japonia, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Elveția;

Grupa D - China, Franța, Germania, Irlanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Spania și SUA.

După disputele din grupele preliminare, în sistem round robin, prima clasată din fiecare serie se califică direct în sferturile de finală. Formațiile de pe locurile 2 și 3 vor intra într-un baraj pentru calificarea în ultimele 8 formații ale lumii. România îi are în componență pe Diana Butucea și Allen Coliban (foto). Primul meci al României se dispută joi dimineață, 24 aprilie, de la ora locală 8.15, împotriva Cehiei.

Pe același patinoar din Dumfries, echipa națională de hochei pe gheață juniori sub 18 ani a evoluat în acest an la Campionatul Mondial, grupa valorică IIB, eșalon de u8nde a retrogradat. 

Alte știri din Sporturi de iarnă