Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
România va juca pentru locurile 5-6 la FIBA U16 Womens European ChampionshipMircea Rosca / SportPictures.eu
25 Aug 2018

România va juca pentru locurile 5-6 la FIBA U16 Womens European Championship

Calificată în sferturile de finală ale FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, Podgorica 2018, de pe locul secund al Grupei C, naționala de cadete a României a fost oprită din cursa spre careul de ași de selecționata similară a Finlandei, care a reușit să se impună joi seara în fața tricolorelor pregătite de antrenorul Miroslav Popov, cu scorul de 77-54.

Dupa dusul rece cu selectionata nordica, vineri tinerele noastre baschetbaliste au dat ochii cu nationala Sloveniei, in “University Sports&Culture Hall” din Podgorica, meciul contand pentru grupa valorica 5-8. Dornice sa stearga cu buretele esecul cu Finlanda, cadetele tricolore au inceput bine jocul cu incomoda Slovenia si, bazandu-se pe o aparare mobila si eficienta, au reusit sa intre la vestiare cu un avans minim, scor 29-28.
Cu Petrof si Pop in zi de gratie, dar si cu Bota si Ion imperiale sub panouri, nationala Romaniei revine de la vestiare cu forte proaspete si se distanteaza in finalul celui de-al treilea sfert la 43-39.

In ultimul sfert, ambele combatante mizeaza pe o tactica de “totul sau nimic”, iar Slovenia pare ceva mai pragmatica pe ultimele actiuni si preia conducerea, insa Horlea gaseste drumul spre cos si impinge meciul in prelungiri, scorul la finele timpului regulamentar fiind de 56-56.

Echilibrul de pe teren se rupe din nou in urma reusitelor parafate de Pop si Petrof, astfel ca Romania domina lupta sub panouri si reuseste sa incline balanta victoriei in favoarea noastra, fluierul final al arbitrilor consemnand scorul de 65-61.

In urma acestui succes, nationala Romaniei va juca sâmbătă, de la ora 17:00, pentru locurile 5-6 in clasamentul final al FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, Podgorica 2018, impotriva reprezentativei Israel, invingatoare in partida de vineri in fata selectionatei Portugaliei, cu scorul de 59-52.

De mentionat ca Romania si Israel s-au mai intalnit la Podgorica in faza inaugurala, adversarele noastre impunandu-se atunci intr-un meci din Grupa C cu scorul de 73-39.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Juniori