Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
România va juca, în premieră, în preliminariile FIBA Basketball World Cup 2019Ovidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
10 Mai 2017

România va juca, în premieră, în preliminariile FIBA Basketball World Cup 2019

Duminica dupa-amiaza, in localitatea chineza Guangzhou, a avut loc tragerea la sorti a grupelor din cadrul campaniei de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019, in urnele pregatite de forul international aflandu-se, in premiera, si numele nationalei masculine a Romaniei, alaturi de numele altor 80 de reprezentative din toate colturile lumii. Cu aceasta ocazie, a fost demarat si noul proiect mondial lansat de FIBA, cu un sistem competitional asemanator fotbalului, dar si al Basketball Champions League.

In prezenta unor nume celebre ale baschetului mondial, precum legendarii Scottie Pippen, Andrew Gaze, Andrei Kirilenko si Yi Jianlian, oficialii FIBA au dat startul ceremoniei si au stabilit grupele pentru preliminariile FIBA Basketball World Cup 2019.

Nationala Romaniei a fost prezenta in urna a sasea din regiunea europeana si a fost distribuita intr-o serie extrem de puternica, Yi Jianlian, componentul de baza al nationalei Chinei, trimitand “Vulturii” in grupa D, alaturi de puternicele reprezentative ale Croatiei si Italiei, dar si a unei echipe care va veni din barajul european. De mentionat ca este pentru prima data in istorie cand reprezentativa masculina a Romaniei va intra in cursa de calificare a intrecerilor mondiale.

 

Dar iata si rezultatele tragerii la sorti din prima faza a preliminariilor FIBA Basketball World Cup 2019:
 
Grupa A – Spania, Slovenia, Muntenegru, echipa din baraj
Grupa B – Letonia, Turcia, Ucraina, echipa din baraj
Grupa C – Lituania, Ungaria, Polonia, echipa din baraj
Grupa D – Italia, Croatia, Romania, echipa din baraj
Grupa E – Franta, Rusia, Belgia, echipa din baraj
Grupa F – Cehia, Finlanda, Islanda, echipa din baraj
Grupa G – Serbia, Georgia, Germania, echipa din baraj
Grupa H – Grecia, Israel, Marea Britanie, echipa din baraj
 
Totodata, s-au stabilit si grupele din faza a doua a preliminariilor pentru intrecerile mondiale din 2019, primele trei clasate din seria Vulturilor urmand sa joace impotriva primelor trei echipe din Grupa C, in care au fost distribuite Lituania, Ungaria, Polonia si o echipa din barajul continental. Dar iata si grupele din faza secunda a preliminariilor, faza din care 12 nationale din Europa (primele trei din fiecare grupa) se califica la FIBA Basketball World Cup 2019:
 
Grupa I - primele trei din Grupa A si primele trei din Grupa B
Grupa J - primele trei din Grupa C si primele trei din Grupa D
Grupa K - primele trei din Grupa E si primele trei din Grupa F
Grupa L - primele trei din Grupa G si primele trei din Grupa H
 

Conform anuntului oficial al FIBA, preliminariile se vor derula in doua faze. In faza inaugurala participa 32 de nationale din Europa, repartizate in opt grupe de cate patru echipe, jucandu-se in sistem fiecare cu fiecare. Primele trei clasate din fiecare grupa obtin calificarea in faza a doua, care va cuprinde 24 de nationale. In aceasta faza se joaca in patru grupe de cate sase echipe iar rezultatele obtinute in faza inaugurala se pastreaza, urmand ca in faza a doua sa se joace in sistem fiecare cu fiecare in compania celorlalte trei echipe venite din alta grupa. Primele trei clasate din fiecare dintre cele patru grupe obtin biletele pentru turneul final FIBA Basketball World Cup 2019.

Asadar, Europa va beneficia de 12 locuri la urmatoarea editie a intrecerilor mondiale care se vor desfasura in 2019 in China.

In virtutea faptului ca este calificata la FIBA EuroBasket 2017, Romania s-a numarat, in premiera, printre cele 32 de echipe din Europa inscrise in preliminariile FIBA Basketball World Cup 2019.

Pe langa cele 24 de nationale participante la FIBA EuroBasket 2017, vor mai fi prezente in preliminarii alte opt representative nationale calificate din barajul zonei Europa, constituit din tari care nu vor evolua la FIBA EuroBasket 2017.

Meciurile din fazele de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019 se disputa astfel:
 

Prima faza - Europa
Fereastra 1 – noiembrie 2017
Fereastra 2 – februarie 2018
Fereastra 3 – iunie 2018

Faza a doua - Europa
Fereastra 4 – septembrie 2018
Fereastra 5 – noiembrie 2018
Fereastra 6 – februarie 2019

Toate echipele nationale vor disputa cate doua meciuri in fiecare fereastra.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet