Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
România va juca în Grupa C la FIBA 3x3 World Cup 2019frbaschet.ro
19 Feb 2019

România va juca în Grupa C la FIBA 3x3 World Cup 2019

Forul internațional de specialitate a anuntat luni componența grupelor din cadrul FIBA 3x3 World Cup 2019, întreceri programate să se deruleze la Amsterdam, în perioada 18-23 iunie, cu 40 de echipe naționale la start.

In competitia feminina, care aduna cele mai valoroase 20 de echipe din lume, nationala Romaniei a fost distribuita in Grupa C, alaturi de Mongolia, Iran, Cehia si o alta echipa care va accede din calificarile ce se vor desfasura in Puerto Rico. Astfel, tinand cont si de componenta celorlalte grupe, putem spune ca tricolorele au parte de o grupa oarecum accesibila, urmand sa dea ochi cu fosta campioana mondiala din 2016, Cehia, dar si cu Mongolia si Iran, precum si cu o echipa care va veni din calificarile de la San Juan.

Iar daca in intrecerea feminina numele Romaniei figureaza deja pe tabloul principal, in schimb, in competitia masculina, nationala tricolora urmeaza sa se lupte pentru un loc la turneul final mondial in cadrul calificarilor din Puerto Rico, programate sa se desfasoare in perioada 4-5 mai 2019, cu opt selectionate nationale la start – Franta, Romania, Cehia, Germania, Italia, Australia, Puerto Rico si Nigeria. Conform FIBA, cele mai bune trei echipe din turneul de calificare de la San Juan vor intra in grupele FIBA 3x3 World Cup 2019.

Mai jos va prezentam componenta grupelor de la FIBA 3x3 World Cup 2019, distributia fiind realizata de FIBA in baza locurilor ocupate in clasamentul mondial al federatiilor nationale de la 1 februarie:

Feminin
Grupa A – China, Olanda, Ungaria, Letonia, Turkmenistan
Grupa B – Franta, Japonia, Andorra, Elvetia, WC Qualifier 1
Grupa C – Mongolia, ROMANIA, Iran, Cehia, WC Qualifier 2
Grupa D – Rusia, Ucraina, Indonezia, Italia, WC Qualifier 3
 
Masculin
Grupa A – Serbia, SUA, Olanda, Turcia, Coreea de Sud
Grupa B – Rusia, Mongolia, Ucraina, Estonia, WC Qualifier 1
Grupa C – Slovenia, China, Lituania, Qatar, WC Qualifier 2
Grupa D – Japonia, Letonia, Brazilia, Polonia, WC Qualifier 3

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet