Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
România va întâlni Samoa și Tonga în luna noiembrieRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
30 Iun 2017

România va întâlni Samoa și Tonga în luna noiembrie

Naționala de rugby a României va disputa trei meciuri test în luna noiembrie, toate pe teren propriu. Oficialii World Rugby, forul care conduce rugbyul mondial, au confirmat două dintre viitoarele întâlniri ale Stejarilor. Astfel, România va întâlni pe 18 noiembrie Samoa, ca apoi, pe 25 noiembrie, să joace cu Tonga.

Cel de-al treilea adversar al Stejarilor, meci care va avea loc in deschiderea partidelor test ale lunii noiembrie, pe data de 11, urmeaza sa fie stabilit de catre World Rugby.  

"Sunt meciuri foarte bune pentru noi, cu adversari puternici, care joaca un rugby in viteza, un rugby in forta, specific insularilor. Ma bucur ca putem folosi aceste meciuri pentru a cauta solutii pentru acele posturi unde avem probleme si dorim sa profitam de partidele test din toamna pentru a ne face o pregatire cat mai buna pentru returul Rugby Europe Championship, in cadrul caruia trebuie sa obtinem calificarea directa la Cupa Mondiala din 2019. De altfel, este ultima serie de meciuri in care pot spune ca nu va exista o presiune prea mare, pentru ca din toamna anului viitor deja trebuie sa incepem pregatirea pentru Cupa Mondiala", a declarat antrenorul Lynn Howells.

In clasamentul World Rugby, Romania ocupa locul 16, in timp ce viitoarele adversare sunt clasate pe locul 13 – Tonga, si pe locul 15 - Samoa.

Ultima intalnire dintre Romania si Tonga a fost in 2015, pe Stadionul Arcul de Triumf, inaintea Cupei Mondiale, oaspetii impunandu-se cu 21-16. In ce priveste intalnirea cu Samoa, aceasta va fi a doua din istoria rugbystica a celor doua tari, prima fiind in 14 noiembrie 1989, la Bucuresti, pe Stadionul Dinamo, in cadrul turneului pe care Samoa l-a facut in Europa. Romanii, in teren cu Sandu Ciorascu, Haralambie Dumitras, Adrian Lungu, Marcel Toader, Gheorghe Ion, Adrian Neaga, s-au impus atunci cu 32-24.

De cativa ani, luna noiembrie este dedicata partidelor test, forul mondial World Rugby urmarind prin aceste meciuri sa dea posibilitatea natiunilor din cel de-al doilea esalon valoric sa intalneasca adversari valorosi pentru a-si creste astfel nivelul de joc. In toamna anului trecut, Romania a intalnit Statele Unite ale Americii, Canada si Uruguay, castigand toate partidele.

Alte știri din Rugby