Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
România va întâlni Brazilia pe 24 iunie, la BucureștiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Mai 2017

România va întâlni Brazilia pe 24 iunie, la București

Naționala de rugby a României va disputa trei meciuri test în luna iunie a acestui an. World Rugby, forul care conduce rugbyul mondial a anunțat oficial că pe 24 iunie România va întâlni, în premieră, Brazilia, meciul urmând să aibă loc la București, pe Stadionul “Arcul de Triumf”.

Viitorii adversari ai Stejarilor evolueza in Americas Rugby Championship, competitie in cadrul careia, in 2016 obtineau prima victorie in fata unei echipe din esalonul 2 valoric, dupa ce invingeau Statele Unite cu 24-23. Anul acesta, Brazilia a terminat pe locul 4 turneul la care mai participa Statele Unite ale Americii, Argentina XV, Uruguay, Canada si Chile.

Tot in luna iunie, Stejarii vor avea doua meciuri in cadrul unui turneu international care va avea loc in Asia si America de Nord. Astfel, elevii lui Lynn Howells vor intalni Japonia, pe 10 iunie, la Kumamoto, si pe 17 iunie, Canada, la Edmonton.

Pana in acest an, luna iunie era luna dedicata turneului World Rugby Nations Cup, ce avea loc la Bucuresti din 2007, competitie pe care Romania a castigat-o de patru ori, in 2012, 2013, 2015 si 2016. World Rugby a decis schimbarea formatului turneului, astfel ca in iunie 2017 acesta va avea loc in Uruguay, la Montevideo, urmand sa participe Namibia, Rusia, Spania, Argentina XV, Emerging Italy si tara gazda, Uruguay.

“Acest meci test cu Brazilia va fi unul foarte interesant pentru ca este o echipa care a crescut mult in ultimii ani. Noi vom veni dupa cele doua meciuri jucate in Japonia si Canada si vom fi nevoiti sa folosim un cu totul alt lot de jucatori. Vom avea astfel ocazia sa vedem multi dintre jucatorii tineri care au avut evolutii foarte bune in SuperLiga, va fi o sansa pentru ei pentru a se integra in sistemul echipei nationale. Meciurile cu adversarii noi sunt bune pentru ca iti ofera posibilitatea de a te adapta rapid stilului de joc pe care il practica, de a gasi solutii la ceea ce ai in fata ca joc.”, a declarat antrenorul Lynn Howells.

Romania se afla pe locul 16 in ierarhia World Rugby, in timp ce viitoarele adversare ocupa locul 11 - Japonia, locul 22 - Canada si locul 31- Brazilia.

Alte știri din Rugby