Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
România și Germania se vor întâlni pentru a 12-a oarăMihaela Bobar / SportPictures.eu
15 Feb 2019

România și Germania se vor întâlni pentru a 12-a oară

Sâmbătă, 16 februrie, Stejarii vor disputa cea de-a doua partidă din actuala ediție a Rugby Europe Championship, la Botoșani pe stadionul Municipal, adversara urmând să fie Germania pe care o vom întâlni pentru a 12-a oară în palmaresul partidelor directe. Partida va  începe de la ora 14:00 (in direct pe Telekom Sport 3), intrarea fiind liberă.

Din 1927 cand a avut loc prima intalnire si pana in 1938, Germania a dominat reusind sa se impuna de patru ori, o data chiar la Bucuresti in cadrul Cupei Europei, Romania venita atunci in urma unui joc solicitant cu Franta.

Reunificarea Germaniei a deschis un nou capitol in istoria intalnirilor directe si in 1994, Stejarii au castigat la Bucuresti cu concludentul rezultat de 60-6 intr-o partida contand pentru calificarile la Cupa Mondiala, opt eseuri fiind trecute in contul nostru avandu-i ca autori pe Daniel Neaga dubla, Tiberiu Brinza, Lucian Colceriu, Vasile Flutur, Nicolae Fulina, Andrei Guranescu si Gabriel Vlad.

Romania si Germania s-au reintalnit in cadrul Cupei Europene a Natiunilor editia 2009-2010, partide care au contat si pentru calificarile la Cupa Mondiala din 2011. Stejarii s-au impus de fiecare data, 22-0 la Heidelberg, pe un teren greu, inzapezit, respectiv 67-5, la Constanta, la finalul competitiei Germania retrogradand in esalonul secund.

Urmatorele doua confruntari au avut loc in 2015 si 2016,tot in cadrul Cupei Europene a Natiunilor. La Heidelberg, nemtii au dat o replica neasteptat de energica asa se explica faptul ca echipa noastra nu a reusit sa inscrie decat un singur eseu alaturi de loviturile de pedeapsa concretizate in puncte de Florin Vlaicu. Revansa disputata la Iasi a revenit fara emotii Stejarilor, Florin Vlaicu depasind borna celor 700 de puncte marcate pentru echipa nationala.

Sezonul 2017-2018 al Rugby Europe Championship a scris alte doua capitol in istoria confruntarilor directe. In 2017, Germania s-a impus surprinzator, pentru prima data de la reluarea partidelor cu Stejarii in 1994, dupa o partida in care echipa noastra a avut in doua randuri avantaj de 18 puncte. Revansa din 2018 a consemnat una dintre cele mai mari victorii ale Stejarilor care pe Cluj Arena au marcat nu mai putin de 13 eseuri.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby