Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
România se confruntă duminică seara cu Macedonia în FIBA Eurobasket 2021 Pre-QualifiersMihaela Bobar / SportPictures.eu
14 Sep 2018

România se confruntă duminică seara cu Macedonia în FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculină de seniori a României intră de duminică seara în focurile FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers, “Vulturii” pregătiți de antrenorul Tudor Costescu urmând să evolueze, de la ora 19:15, în “Sports Centre Boris Trajkovski” din Skopje, împotriva naționalei similare a Macedoniei. Conform tragerii la sorți, România va juca în această fază preliminară de calificare în cadrul Grupei B, având ca adversare selecționatele similare ale Macedoniei și Kosovo.
 
Dupa o scurta perioada de pregatire in Arena de Baschet, noul antrenor principal al “Vulturilor”, Tudor Costescu, a creionat impreuna cu staff-ul tehnic un lot format din 12 sportivi, tinand cont de forma de moment, dar si constrans de unele probleme medicale sau personale ale unor jucatori. Astfel, dupa o saptamana de antrenamente si doua meciuri de verificare sustinute in compania echipelor Athletic Constanta si SCM Craiova, antrenorul Tudor Costescu a definitivat lista baschetbalistilor care vor evolua la Skopje in tricoul nationalei noastre tricolore:

1 - Dan Lucas TOHATAN – BC CSU Sibiu
2 - Giordan WATSON – CSM CSU Oradea
3 - Dragos DICULESCU – SCM Timisoara
5 – Mirel Dragoste – BC CSU Sibiu
6 - Julian ORBEANU – BCMU FC Arges Pitesti
7 - Tudor GHEORGHE – BCMU FC Arges Pitesti
8 - Radu PALICIUC – BCMU FC Arges Pitesti
10 - Bogdan NICOLESCU – CSM CSU Oradea
13 - Alexandru OLAH – ZZ Leiden
15 - Emanuel CATE – UCAM Murcia BC
32 - Nandor KUTI – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
34 - Anton DIACONESCU – Dinamo Stiinta Bucuresti

Nationala Romaniei va pleca spre Skopje sambata si va sustine seara un antrenament de acomodare in “Sports Centre Boris Trajkovski” iar duminica de la ora 19:15 se va confrunta cu selectionata Macedoniei. Joi seara, in primul meci al Grupei B, nationala Macedoniei s-a impus la Pristina in fata selectionatei similare a Kosovo, cu scorul de 76-73,

Programul meciurilor pe care “Vulturii” le vor sustine in Grupa B a FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers:
 
Macedonia – ROMANIA (16 septembrie 2018, Skopje)
ROMANIA – Kosovo (29 noiembrie 2018)
ROMANIA – Macedonia (21 februarie 2019) 

Echipele clasate pe locul 1 in cele 4 grupe din FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers vor accede in faza superioara, urmand sa evolueze in FIBA Eurobasket 2021 Qualifiers.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet