Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
România s-a clasat pe locul 12 la FIBA 3x3 World Cup 2017Alexandru Hojda / Mediafax Foto
22 Iun 2017

România s-a clasat pe locul 12 la FIBA 3x3 World Cup 2017

Naționala masculină de baschet 3x3 a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale FIBA 3x3 World Cup, întreceri care se derulează în aceste zile în cadrul complexului din Nantes, după ce a ocupat doar locul al patrulea în Grupa B. În urma rezultatelor înregistrate în cadrul primei faze a celei de-a patra ediții mondiale, din Grupa B au obținut calificarea pe tabloul meciurilor eliminatorii puternicele naționale ale Sloveniei și Franței, clasate pe primele două poziții, în vreme ce România a ocupat locul 12 în clasamentul general.
 
Prezenta la startul celei mai importante competitii mondiale de baschet 3x3 alaturi de cele mai valoroase nationale din toata lumea, echipa Romaniei a fost cotata cap de serie nr. 7, gratie punctajului din ierarhia FIBA, si a evoluat la Nantes in cadrul Grupei B. Avand o formula noua, din care au facut parte Marius Ciotlaus, Mihai Vacarescu, Cezar Baragau si Mihai Sandu, nationala noastra tricolora a capotat in primele doua meciuri in fata Sloveniei si Filipine, iar marti a inregistrat o victorie impotriva El Salvador, cu scorul de 22-13, si un nou esec in fata Frantei, cu scorul de 12-21. In urma acestor rezultate, Romania s-a clasat pe locul al patrulea, cu o victorie si trei infrangeri, si a ratat calificarea in faza meciurilor eliminatorii.   
Dar iata si clasamentul final al Grupei B:
1. Slovenia – 4 victorii
2. Franta – 3 victorii, 1 infrangere
3. Filipine – 2 victorii, 2 infrangeri
4. Romania – 1 victorie, 3 infrangeri
5. El Salvador – 4 infrangeri
 
Astfel, dupa incheierea fazei grupelor, iata cum arata tabloul complet al sferturilor de finala (meciurile se disputa in aceasta dupa-amiaza):

Serbia – SUA
Ucraina – Franta
Slovenia – Qatar
Olanda – Rusia

 

sursa: frbaschet.ro
 
 

 

 

Alte știri din Baschet