Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
România s-a calificat în grupele principale la EURO 2014Mircea Rosca / SportPictures.eu
11 Dec 2014

România s-a calificat în grupele principale la EURO 2014, după 23-22 cu Ucraina

Naționala feminină de handbal a României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European din Ungaria și Croația, după ce a învins formația Ucrainei cu scorul de 23-22 (12-9), joi seara, la Debrecen, în ultimul său meci din Grupa B.

Tricolorele au terminat grupa pe locul al treilea și merg în grupa principala cu un singur punct, în urma egalului cu Danemarca (29-29).

România a controlat de la un capăt la altul meciul cu Ucraina, a condus cu 4-1, 5-2 și 6-3, iar la pauză și-a menținut un avans de trei goluri, 12-9. În repriza secundă, tricolorele s-au desprins chiar la cinci goluri, 19-14, când mai erau 13 minute de joc, dar finalul a fost din nou strâns, cu un singur gol în plus, 22-21, când mai erau aproape două minute de joc. Neagu a marcat golul care a adus victoria României (23-21), iar punctul Viktoriei Borșcenko din ultimele secunde nu a mai contat.

Au evoluat echipele:

România: Paula Ungureanu - Aneta Pîrvuț, Oana Bondar, Crina Pintea, Cristina Neagu (8 goluri), Aurelia Brădeanu (3), Adriana Țăcălie (1), Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei (4), Florina Chintoan (2), Laura Chiper (5). Selecționer: Gheorghe Tadici.

Ucraina: Viktoria Timoșenkova, Natalia Parhomenko - Olga Laiuk, Anastasia Pidpalova, Irina Șuțka, Viktoria Borșcenko (10), Olga Nikolaenko (4), Olena Umaneț, Valeria Zoria, Ana Redka (3), Irina Glibko (1), Tamara Smbatian (2), Natalia Volovnik, Olga Perederîi (2). Selecționer: Leonid Ratner.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Handbal