Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
România, pe locul 15 în clasamentul FIFASportPictures.eu
20 Nov 2014

România, pe locul 15 în clasamentul FIFA

Echipa națională a avut un parcurs extraordinar în a doua jumătate a acestui an, reușind 4 victorii (1-0 cu Grecia la Atena, 2-0 cu Finlanda la Helsinki, 2-0 cu Irlanda de Nord și tot 2-0 cu Danemarca, ambele la București) și un rezultat de egalitate (1-1 cu Ungaria, pe Arena Națională).

Consecință a acestei formidabile serii de rezultate pozitive, România a ajuns pe locul 15 în clasamentul FIFA. Chiar dacă forul mondial va da publicității ierarhia oficială în ziua de 27 noiembrie, calculele arată că România nu poate ieși din Top 20. 

Această evoluție, concretizată în rezultatele din toamnă, a început, totuși, în urmă cu 3 ani, când România a cucerit poziție după poziție, în august 2011 fiind pe locul 54 în clasamentul FIFA. "Tricolorii" nu mai fuseseră în Top 20 din vara lui 2008, când participaseră la turneul final al EURO, găzduit de Austria și Elveția. 

Interesant este că, la această oră, România este cel mai bine clasată dintre toate reprezentativele lumii care nu au participat în vara acestui an la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. 

Iată, mai jos, clasamentul FIFA pe care forul mondial îl va da publicității săptămâna viitoare: 

1. Germania

2. Argentina

3. Columbia

4. Belgia

5. Olanda

6. Brazilia

7. Portugalia

8. Franta

9. Spania

10. Uruguay

11. Italia

12. Elvetia

13. Anglia

14. Chile

15. Romania

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Fotbal