Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
România participă cu 10 sportivi la Mondialele de la PonferradaAFP / Mediafax Foto
18 Sep 2014

România participă cu 10 sportivi la Mondialele de la Ponferrada

România participă cu o delegație de 10 sportivi, 8 băieți și 2 fete, la ediția 2014 a Campionatelor Mondiale de ciclism pe șosea din Spania, de la Ponferrada (21-28 septembrie), a anunțat FR de Ciclism.

La categoria Elite masculin, vom fi reprezentați de Andrei Nechita, component al echipei italiene MG Kvis-Wilier, moldovenii naturalizați Serghei Țvetcov, de la echipa americană Jelly Belly p/b Maxxis, și Oleg Berdos, de la Tușnad Cycling Team. Primii doi vor lua startul în probele de contratimp individual și de fond, iar ultimul doar în cursa de fond.

În competiția de tineret, U23, participă Eduard Grosu, câștigătorul Turului Estoniei 2014, de la echipa Vini Fantini-Nippo, Andrei Voicu (Team Palazzago) și Szabolcs Sebestyen (Tușnad Cycling Team). Dacă primii doi s-au înscris doar în cursa de fond, ciucanul va concura și la contratimp individual.

Vom avea doi concurenți și în cursele juniorilor, Lucian Buga (Uș Biassono) și Emil Dima (Torpedo Zărnești), precum și două concurente la cursele feminine: Lavinia Rolea (Bigmat Aubervilliers 93) la senioare și respectiv Marike Tache (Peloton SE) la junioare.

Toate costurile pentru deplasarea sportivilor la Mondiale, în jur de 6.000 de euro, au fost suportate de cluburile unde sunt legitimați cicliștii. Sportivii vor fi primi totodată gratis suplimente nutritive din partea PowerBar.

''Mă bucur mult că am găsit sprijin din partea cluburilor în situația financiară dificilă prin care trecem. Cred sincer că avem cea mai puternică echipa națională din istorie. Cu puțin noroc, putem obține niște rezultate de excepție. Țvetcov, Grosu și Buga sunt niște sprinteri foarte valoroși. Dacă plutonul va fi compact până spre final, avem așadar șansa unor performanțe de top'', a declarat Eduard Novak, președintele FR Ciclism.

Delegația României la Mondiale se va reuni în formula completă luni în Spania. Echipa va fi antrenată de Viorel Grosu, în timp ce rolul de team-manager va fi îndeplinit de Oleg Berdos.

Cursele de fond se vor desfășura pe un circuit relativ plat, cu o diferență de nivel de doar 200 metri, ceea ce va favoriza sprinterii. Seniorii vor avea de parcurs 254,8 kilometri (14 ture a 18,2 km), cei de la sub 23 ani vor pedala 182 kilometri (10 ture a 18,2 km), iar juniorii și senioarele vor face doar 7 ture de traseu. La categoria junioare, va exista un circuit separat de 13,9 kilometri.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Ciclism