Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Euro 2016
powered by Panini
România, învinsă de Franța în debutul Euro 2016Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Iun 2016

România, învinsă de Franța în debutul Euro 2016

Franța s-a impus cu scorul de 2-1 (0-0) în fața României, în meciul-uvertură de la ediția a XV-a a Campionatului European de fotbal. Partida a avut loc la Paris, pe Stade de France, în fața a 80 000 de spectatori.

Prima repriză a fost una albă, echipa noastră având prima mare ocazie, prin Stancu, care de la 3 metri a reluat în portarul Lloris. Cornerul a adus balonul la Andone, care a trimis periculos, cu umărul, peste poartă însă. Francezii au avut și ei o bară, prin Griezmann, care a reluat cu capul de la 3 metri, după o eroare a lui Chiricheș. Prima repriză s-a încheiat la egalitate, 0-0, Chiricheș și Raț fiind avertizați cu cartonaș galben.

În partea secundă, România a avut din nou o ocazie uriașă, stopul pe piept al lui Stancu, în spatele lui Rami, aducând apoi o semifoarfecă. Șutul atacantului a trecut însă pe lângă poartă, iar tabela a rămas imaculată. Giroud a deschis scorul cu o lovitură de cap, în minutul 57, după o ieșire neinspirată dintre buturi a lui Tătărușanu, astfel că atacantul lui Arsenal a marcat cu ceafa, la centrarea ideală a lui Payet, de pe partea dreaptă.

Formația noastră a egalat în minutul 65, când Stanciu a pătruns în careu și a fost atacat pe piciorul de sprijin de Evra, din lateral. După o scurtă consultare cu adiționalul, arbitrul maghiar Victor Kassai a indicat punctul cu var, iar Stancu a restabilit egalitatea. Echipa noastră, la indicația antrenorului Iordănescu, a făcut pasul înapoi încercând să apere remiza, lucru care i-a adus pe francezi aproape de careul nostru. Deschamps a forțat pe flancuri, acolo unde Coman și Martial, noii intrați, au impus un alt ritm de dezvoltare al fazelor. În minutul 89, Payet a avut o execuție de excepție, șutând puternic de la 25 de metri lateral dreapta. Mingea s-a dus cu efect la vinclu, Tătărușanu fiind spectator.

Concluzia este că Franța a meritat victoria, dar șansele de calificare pentru tricolori rămân intacte.

 

Franța (antrenor Didier Deschamps): Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Pogba, Matuidi, Kante - Griezmann, Giroud, Payet. Au mai evoluat Coman, Martial și Sissoko.

România (antrenor Anghel Iordănescu): Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț - Hoban, Pintili - Stanciu, Popa, Stancu - Andone. Au mai intrat: Torje, Alibec și Chipciu.

Alte știri din Euro 2016