Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
România încheie Europenele Indoor cu 2 medalii de bronzAP / Mediafax Foto
08 Mar 2015

România încheie Europenele Indoor cu 2 medalii de bronz

Cristina Bujin (triplusalt) a fost ultima reprezentantă a țării noastre la Campionatele Europene de atletism indoor de la Praga, unde a ocupat locul 6, cu rezultatul de 13,91 m, după o întrecere de mare intensitate, care și-a pus amprenta asupra sportivei noastre, creditată înainte de întreceri cu un rezultat de 14,28 m, care i-ar fi adus tot locul 6, însă.

Proba feminină de triplusalt s-a desfășurat la cel mai înalt nivel, învingătoarea, favorită, de altfel, Ekaterina Koneva (Rusia) obținând cel mai bun rezultat mondial al anului, cu 14,69 m, medalia cu argint a fost câștigată de Gabriela Petrova (Bulgaria), cu 14,52 m, în timp ce Hanna Knyaznyeva (Israel), locul 3, a bătut din nou recordul național al țării sale de adopție, cu 14,49 m.

În reuniunea de duminică a mai fost o prezență românească, multipla campioană olimpică, mondială și europeană în probele de semifond, actualul ministru al Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, care este și membră a Comitetului Executiv al Asociației europene de atletism (EAA) și a premiat medaliatele la 1.500 m.

Astfel s-a încheiat participarea atleților români la această a 33-a ediție a Europenelor indoor, unde sportivii noștri au avut o comportare meritorie, cu două medalii de bronz, cucerite de Florentina Marincu, la săritura în lungime, cu 6,79 m, nou record european de junioare, și Marian Oprea, la triplusalt, cu 16,91 m. De asemenea, au fost obținute și un loc 4, la lungime, prin Alina Rotaru, și acest loc 6, al Cristinei Bujin, la triplusalt.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Atletism