Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
România, în luptă cu Danemarca și Muntenegru pentru Jocurile OlimpiceDan Tautan / Mediafax Foto
20 Dec 2015

România, în luptă cu Danemarca și Muntenegru pentru Jocurile Olimpice

După stabilirea clasamentului final la Campionatul Mondial feminin de handbal, din Danemarca, unde România a ocupat locul al treilea cucerind medaliile de bronz, s-au stabilit și turneele preolimpice, conform regulamentului de acordare a locurilor de calificare pentru Rio de Janeiro.

România se va confrunta, în perioada 17-20 martie 2016, într-o locație care va fi decisă în curând, cu Danemarca, Muntenegru și Uruguay. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, primele două clasate urmând să acceadă la turneul olimpic.

Alte patru locuri vor fi alocate după disputarea patrulaterelor în care se află Olanda, Franța, Japonia și Tunisia, respectiv Polonia, Rusia, Suedia și Mexic.

Au obținut deja calificarea la turneul olimpic feminin de handbal Brazilia, ca țară organizatoare, campioana mondială Norvegia, vicecampioana europeană Spania, care a beneficiat de faptul că Norvegia a devenit și campioană a lumii, Angola, Argentina și Coreea de Sud, câștigătoarele turneelor continentale de calificare.

La turneul olimpic vor fi în total 12 echipe, împărțite în două grupe de câte șase.

Alte știri din Handbal