Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
România, în grupa A a CM 2017 de handbal femininPaul Ursachi / SportPictures.eu
27 Iun 2017

România, în grupa A a CM 2017 de handbal feminin

Astăzi a avut loc la Hamburg tragerea la sorți a grupelor ediției 2017, a 23-a a Campionatului Mondial de handbal feminin pentru care naționala României a obținut recent calificarea în urma dublei întâlniri cu Austria.

Echipa pregătită de spaniolul Ambros Martin a fost inclusă în a 2-a urnă valorică alături de Germania, Rusia și Suedia, principalele favorite și capi de serie ai celor patru grupe fiind Norvegia (deținătoarea titlului mondial), Franţa, Olanda și Danemarca.

Danezul Per Bertelsen, în calitate de președinte al Comisiei de Organizare și Competiții din cadrul IHF, și fosta jucătoare din naționala Germaniei Grit Jurack, ambasadoare a evenimentului, au făcut oficiile pentru tragerea la sorți, în urma căreia tricolorele au fost trimise să joace în grupa A alături de naționalele Franței, Spaniei, Sloveniei, Angolei și Paraguayului.

Chiar dacă vor avea în față reprezentativa africană care le-a administrat o înfrângere usturătoare la Olimpiada de anul trecut de la Rio, Cristina Neagu și colegele sale au șanse consistente de a se califica în faza eliminatorie a competiției.

Partidele grupei A se vor desfășura la Trier, localitate din vestul Germaniei, landul Renania-Palatinat, situat pe cursul râului Mosela, gazdă fiind Trier Arena cu capacitate de 5.495 de locuri. Meciurile grupei se vor desfășura pe 2, 3, 5, 7 și 8 decembrie, primele patru clasate urmând a avansa în faza eliminatorie, cea a optimilor de finală.

 

Iată componența tuturor celor patru grupe:

Grupa A (Trier)

Franța

România

Spania

Slovenia

Angola

Paraguay

 

Grupa B (Bietigheim-Bissingen)

Norvegia

Suedia

Cehia

Ungaria

Argentina

Polonia

 

Grupa C (Oldenburg)

Danemarca

Rusia

Brazilia

Muntenegru

Japonia

Tunisia

 

Grupa D (Leipzig)

Olanda

Germania

Serbia

Coreea de Sud

China

Camerun

Alte știri din Handbal