Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Gimnastică
powered by Artimex
România favorită la Mondialele de gimnastică aerobicăRazvan Chirita / Mediafax Foto
23 Iun 2014

România favorită la Mondialele de gimnastică aerobică

Pentru a doua oară în a sa istorie, începută în 1995, la Paris, Campionatul Mondial al gimnasticii aerobice părăsește Europa. După ce, în urmă cu opt ani, în 2006, întrecerile au avut loc la Nanjing (China), acum gimnaștii – juniori și seniori – vor trece Oceanul spre Mexic, cea de a 13-a ediție ”mondială” a seniorilor și a 6-a a juniorilor (World Age Group) urmând a avea loc, începând de săptămâna viitoare, la Cancun pe Riviera Maya, consființindu-se astfel universalizarea acestei discipline a gimnasticii. La acest eveniment sunt așteptați peste 600 de gimnaști și gimnaste din 45 de țări, între care și România, reprezentanții noștri – Corina Constantin, Andreea Bogati, Bianca Becze, Anca Surdu, Bianca Gorgovan, Alina Radu, Mircea Zamfir, Marius Petruse, Marius Gavriloaie, Dacian Barna – fiind considerați, ca urmare a valorii demonstrate și a rezultatelor obținute, printre favoriții principali la podium.

Gimnastica aerobică, asemenea gimnasticii artistice, a obținut succese majore la cele mai importante competiții – Campionate Mondiale, Campionate Europene, Jocuri Mondiale, Cupe Mondiale etc -, România aflându-se, pentru a ne limita doar la C.M., pe primul loc prin numărul de medalii cucerite, un număr care cu greu, dacă nu chiar imposibil, de atins și depășit într-o lungă perioadă viitoare. Clasamentul actual pe medalii al Campionatelor Mondiale are în partea sa superioară următoarea configurație: 1. România 41 (11 – 13 – 17), 2. Franța 20 (3 – 9 – 8), 3. Rusia  17 (5 – 4 -8 ), 3- 4. Brazilia 15 (9 – 3 – 3), China 15 (8 – 4 – 3), 5. Spania 14 (11 – 1 – 2), 6. Coreea de Sud 11 (4 – 5 – 3).

“Acest campionat este o mare provocare pentru noi, este un vis devenit realitate…”, declara în aceste zile Gustavo Salazar, președintele Federației Mexicane de Gimnastică, federația aztecă fiind printre primele membre ale Uniunii continentale americane care au integrat gimnastica aerobică în programele sale. De altfel, acest ”certificat” de universalitate pe care gimnastica aerobică îl va căpăta o dată cu desfășurarea întrecerilor în Mexic se contituie într-un nou și solid argument în cadrul eforturilor depuse de forul internațional pentru a convinge Comitetul Internațional Olimpic de a introduce această disciplină în programul olimpic.
Competiția va avea loc în fantasticul Moon Palace Resort, un complex care va reuni toate facilitățile – de la sălile de concurs și antrenament la hotel – sub un singur ”acoperiș”, într-un decor de o frumusețe aparte. Sunt așteptați să-și dispute întâietatea campioni mondiali și europeni, câștigători de Cupe Mondiale și ai altor competiții internaționale de anvergură, Corina Constantin, Andreea Bogati, Mircea Zamfir, Bianca Becze, Marius Petruse, Benjamin Garavel, Aurélie Joly, Vicente Lli și Sara Moreno, Thi Thu Ha Tran, Ba Dong Vu, Ivan Veloz, Aldrin Rodriguez și.a., gimnaști și gimnaste din Franța, Spania, Rusia, Italia, Ungaria, Brazilia, China, Mexic, Coreea de Sud, Japonia, Bulgaria etc.Rusia și Mexic, două forțe recunoscute, vor fi prezente cu numărul maxim de competitori – și la seniori, și la juniori -, maximizându-și, astfel, posibilitatea de a fi în cursa pentru medalii, Spania, Ungaria și Coreea de Sud vor fi prezente, de asemenea, la startul fiecărei categorii (individual – masculin și feminin, perechi, trio, grup, aero dance și aero step), ca, de altfel, și Franța.

Și România aliniază o garnitură puternică, cu excepția concursului de la aerobic step, gimnaștii noștri urmând a fi prezenți la toate celelalte categorii, desigur numai în competiția seniorilor, neavând, la nivelul juniorilor, sportivi în competiție.

Conform deciziilor colectivului tehnic – Maria Fumea, Mircea Zamfir, Mariana Mezei – se vor afla, așadar, în concurs:

Individual feminin Corina Constantin și Bianca Becze

Individual masculin Mircea Zamfir

Perechi Bianca Becze – Marius Petruse / Alina Radu – Dacian Barna

Trio Corina Constantin, Andreea Bogati, Bianca Becze / Marius Petruse, Marius Gavriloaie, Dacian Barna

Grup Bianca Becze, Andreea Bogati, Anca Surdu, Bianca Gorgovan, Corina Constantin

Aerobic Dance Andreea Bogati, Anca Surdu, Bianca Gorgovan, Alina Radu, Marius Petruse, Marius Gavriloaie, Dacian Barna, Mircea Zamfir

 

sursa: romgym.ro

Alte știri din Gimnastică