Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
România este calificată la Campionatul EuropeanPaul Ursachi / SportPictures.eu
01 Iun 2018

România este calificată la Campionatul European

În penultima etapă a grupei a 4-a a fazei a doua a preliminariilor Campionatului European de handbal feminin 2018 ce va avea loc în Franța între 29 noiembrie și 16 decembrie selecționata României a câștigat în deplasare partida cu Austria disputată în arena Olympiaworld din Innsbruck.

Fetele pregătite de Ambros Martin s-au impus cu scorul de 28:25 (13:11) și sunt practic calificate la turneul final indiferent de rezultatul ultimului meci din grupă, programat duminică la Buzău contra ultimei clasate din grupă, Portugalia.

Un egal contra ibericelor, formație care nu a obținut niciun punct în cele 5 meciuri disputate, este de ajuns pentru ca tricolorele să câștige grupa. Rezultatul este unul deosebit și din prisma faptului că aduce a 12-a calificare la un turneu final, singura absență consemnându-se la ediția din 2006, iar cel mai bun rezultat a fost bronzul câștigat în 2010 în ediția organizată de Danemarca și Norvegia.

În partida de aseară cele mai multe goluri, 8, au fost marcate de jucătoarea Coronei Brașov Eliza Buceschi, ea fiind urmată îndeaproape de Cristina Neagu cu 7 reușite, celelalte goluri aparținând Melindei Geiger - 4, Valentinei Ardean-Elisei - 3, Crinei Pintea - 2, în timp ce Laura Chiper, Laura Pristaviţă, Laura Popa și Raluca Băcăoanu au înscris câte o dată.

Alte știri din Handbal