Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
România câștigă cu Spania, în a treia etapă a Rugby Europe ChampionshipRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Mar 2021

România câștigă cu Spania, în a treia etapă a Rugby Europe Championship

Scorul a fost deschis de uvertura Manuel Ordas cu o lovitură de pedeapsă, care cu câteva minute mai devreme ratase din același procedeu. Vlaicu a încercat și el prin același mod, în minutul 17, dar șutul său a fost prea scurt. Șapte minute mai târziu, tot Vlaicu a readus egalitatea, dintr-o lovitură de pedeapsă. Ordas a majorat avantajul ibericilor, în minutul 32, cu o nouă lovitură de pedeapsă. Vlaicu a restabilit egalitatea în minutele de prelungire ale primei reprize.

Repriza secundă a debutat cu eseul reușit de Guillaume Rouet, transformat de același Ordas. Vlaicu a replicat un minut mai târziu pentru scorul de 13 la 9. Stejarii au pus presiune pe spanioli, iar linia a doua Manu Mora a primit cartonaș galben. Vlaicu a transformat lovitura de pedeapsă și românii s-au apropiat la un punct de oaspeți. Spania a rămas în 13 după cartonașul roșu primit de Fred Quercy, după un antijoc. Românii au revenit în joc cu eseul reușit de Căpățâna, după un mol de margine. Vlaicu nu a transformat dintr-o poziție grea și Stejarii conduceau cu 17 la 13. Mijlocașul la grămadă Guillaume Rouet a primit și el galben, iar la faza următoare fundașul Charly Malie a comis o nouă infracțiune asupra lui Ionuț Dumitru și a fost și el eliminat temporar, pentru 10 minute. Minutul 68 a adus alte trei puncte pentru Leii spanioli, tot din piciorul lui Ordas. România a presat și a reușit eseul lui Melinte, Vlaicu nu a putut transforma și conduce cu 22 la 16. Cojocaru primește și el galben, iar românii se apără până la ultima secundă.

România obține o victorie importantă în economia calificării la Cupa Mondială și se pregătește pentru partida de la Tbilisi, contra Georgiei.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby