Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Canotaj
România are ca obiectiv la Campionatele Mondiale calificarea a trei ambarcațiuni la JO 2016Stefan Racila / Mediafax Foto
29 Aug 2015

România are ca obiectiv la Campionatele Mondiale calificarea a trei ambarcațiuni la JO 2016

Obiectivul delegației României la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori, care vor avea loc în perioada 30 august-6 septembrie, pe lacul Lac d'Aiguebelette (Franța), este calificarea a trei ambarcațiuni la Jocurile Olimpice din 2016, potrivit Federației Române de Canotaj.

În Franța, România va concura în șapte probe, patru la feminin și trei la masculin. La fete, echipajul de dublu vâsle categorie ușoară este format din Ionela Livia Lehaci și Gianina Elena Beleagă (27 de echipaje înscrise), la dublu rame fără cârmaci vor concura Cristina Grigoraș și Laura Oprea (22 echipaje înscrise), la dublu vâsle vor lua startul Viviana Iuliana Bejinariu și Ioana Vrînceanu (25 echipaje înscrise), iar la opt rame cu cârmaci echipajul e format din Roxana Cogianu, Iuliana Popa, Mihaela Petrila, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Irina Dorneanu, Mădălina Bereș, Andreea Boghian, Daniela Druncea (10 echipaje înscrise). La masculin, la simplu vom fi reprezentați de Ioan Prundeanu (41 de sportivi înscriși), la dublu rame fără cârmaci de Cristi Ilie Pîrghie și George Palamariu (27 echipaje înscrise), iar la patru rame fără cârmaci vor evolua Vlad Dragoș Aicoboae, Adrian Dămii, Marius Vasile Cozmiuc și Toader Andrei Gontaru (21 echipaje înscrise).

Cei 1.291 de canotori din 77 de țări participante, care vor participa în 516 echipaje, vor concura anul acesta nu doar pentru a stabili ierarhia mondială, ci și pentru a se califica la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, precizează Federația Română de Canotaj.

Delegația țării noastre este condusă de antrenorul federal Dorin Alupei, care împreună cu antrenorii loturilor naționale, Cristian Maliș și Dimitrie Popescu.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Canotaj