Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
România a retrogradat din grupa valorică IB, după 1-9 cu Olanda
26 Apr 2014

România a retrogradat din grupa valorică IB, după 1-9 cu Olanda

Echipa națională de hochei pe gheață a României a fost învinsă de Olanda cu categoricul scor de 9-1 (3-0, 2-0, 4-1) în ultimul meci la Campionatul Mondial grupa valorică IB, de la Vilnius, din Lituania. 

Unicul nostru gol s-a marcat în ultima repriză, când batavii conduceau cu 8-0. Autor a fost Mihai Georgescu, ajutat de Huba Borș și Moldovan Erwin.

În urma acestei înfrângeri, cea mai drastică din întreaga competiție, echipa noastră a retrogradat în grupa valorică inferioară, IIA. Olanda nu avea niciun punct înaintea meciului cu noi, însă s-a mobilizat mult mai bine și grație unei diferențe nete la patinaj, ne-a surclasat în partida decisivă.

Consecința retrogradării este că anul viitor România va evolua în grupa valorică IIA a Campionatului Mondial, în compania următoarelor adversare: Serbia, Belgia, Australia, Spania sau Islanda. 

România este singura țară din Uniunea Europeană cu o capitală fără patinoar acoperit competițional, care să fie funcțional. 

Alte știri din Hochei