Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
România a ocupat poziția a patra la Campionatul European U19 de Rugby 7Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Apr 2015

România a ocupat poziția a patra la Campionatul European U19 de Rugby 7

România a fost supriza plăcută a Campionatului European U19 de Rugby 7 disputat în Franta la Vichy, Stejăreii reușind calificarea în semifinale pentru ca apoi sa încheie competiția pe poziția a patra.

In prima zi, cea in care s-au disputat partidele contand pentru faza grupelor, Stejareii s-au impus in toate cele trei confruntari si au terminat pe prima pozitie in Grupa B devansand Rusia, Ungaria si Lituania.

Prima partida a fost cea in care am intalnit Lituania de care am trecut cu rezultatul de 52-0 dupa ce la pauza conduceam cu 24-0, Stejareii reusind sa inscire opt eseuri din care sase au fost transformate.

A urmat victoria impotriva Ungariei, partida in care ne-am desprins la 28-0 dupa prima parte pentru ca la final tabela de marcaj sa indice rezultatul de 54-0, rezultat din opt eseuri si sapte transformari, astfel ca in primele doua partide Stejareii nu au primit niciun punct.

Derbyul grupei a fost disputa contra vicecampioanei europene, Rusia, o echipa pe care am intalnit-o de doua ori in anii trecuti fara sa reusim victoria. Stejareii au avut avantaj la pauza, 12-0 si apoi 17-5 pentru ca in la final sa apere eficient un succes cu 17-10, in urma marcarii a trei eseuri si doua transformari.

In urma acestor rezultate ne-am calificat pentru sferturile de finala ale locurilor 1-8 unde am avut-o ca adversara pe Germania. Desi la pauza adversarii nostri au condus cu 7-5, dupa ce am condus cu 5-0, in partea secunda Stejareii au marcat doua eseuri transformate si rezultatul final a fost 19-7 in favoarea Stejareilor.

Victoria cu Germania ne-a propulsat in semifinale unde desi am avut avantaj de 7-0 la pauza in fata Portugaliei am pierdut cu 12-7, insa jocul prestat de baietii nostri ar fi meritat cu siguranta accederea in finala.

Finala mica, cea a locurilor 3-4 le-a adus fata in fata pe Romania si Irlanda, insularii s-au impus cu 17-7, iar Stejareii au ocupat astfel pozitia a patra in clasamentul general depasind cu mult prestatiile din editiile anterioare.

Lotul de jucatori deplasat la Vichy a fost urmatorul:

Tatarus George (LPS Focsani), Chirica Cosmin (CSS Barlad), Iurea Andrei (CS Cleopatra), Paxaman Raoul (CSA – CSS Steaua), Bencea Eduard (CSA – CSS Steaua), Cucos Iulian (CSS Barlad), Balaban Ionut (CSS Barlad), Boicu Daniel (CSS Barlad), Melinte Ionel (CS Cleopatra), Croitoru George (CSM Bucuresti), Toma Bogdan (CSS 2 Baia Mare), Lupu Marian (CSS Gura Humor).
Antrenori:Alexandru Lupu, Staicu Cristian, Mitrea Stefan.

Rezultatele complete ale Grupei B:
Romania – Lituania 52 – 0
Rusia – Ungaria 54 – 0
Romania – Ungaria 54 – 0
Rusia – Lituania 36 – 0
Romania – Rusia 17 – 10
Ungaria – Lituania 24 – 12

Clasament:
1. Romania – 9p
2. Rusia – 7p
3. Ungaria – 5p
4. Lituania – 3p

Sferturile de finala ale locurilor 1 – 8: Romania-Germania 19 – 7
Semifinalele locurilor 1 – 4: Romania – Portugalia 7 – 12
Finala mica, a locurilor 3 – 4: Romania-Irlanda 7 – 17.

Finala Campionatului European U19 de Rugby 7 a revenit pentru a treia oara consecutiv Frantei care a invins Portugalia cu rezultatul de 40-0, clasamentul general fiind urmatorul:
1.Franta, 2.Portugalia, 3.Irlanda, 4.Romania, 5.Germania, 6.Rusia, 7.Belgia, 8.Polonia, 9.Italia, 10.Israel, 11. Moldova, 12.Luxemburg,  13.Letonia, 14.Lituania, 15.Danemarca, 16.Ungaria

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Juniori