Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
România a ocupat locul 7 la Mondialele U18 de baschet 3x3
08 Iun 2015

România a ocupat locul 7 la Mondialele U18 de baschet 3x3

Echipa masculină a României s-a clasat pe locul 7 la finalul Campionatului Mondial U18 de baschet 3x3, tinerii noștri tricolori fiind opriți din cursa spre trofeu de selecționata Spaniei, care s-a impus cu 18-17 în sferturile de finală. În competiția similară feminină, echipa României s-a clasat pe locul 21.
 
Echipa masculina a Romaniei, formata din tinerii baschetbalisti Nandor Kuti, Bogdan Nicolescu, Amedeo Casale si Andrei Iliescu, s-a clasat pe locul 7 la Campionatul Mondial U18 de baschet 3x3, intreceri care s-au incheiat duminica seara la Debrecen.

Dupa un parcurs foarte bun in prima faza a competitiei mondiale, unde au ocupat locul secund in Grupa B, si dupa ce au trecut cu brio de primul “examen” eliminatoriu, depasind Brazilia, tricolorii pregatiti de antrenorul Razvan Cenean au dat ochi in ochi, in sferturile de finala, cu puternica selectionata a Spaniei. La capatul unui joc tensionat si foarte echilibrat, cu aparari agresive si cu reusite ofensive deosebite, echipa Romaniei s-a vazut nevoita sa se incline in fata adversarilor, cedand intr-un final incandescent cu scorul de 17-18.

In urma acestui rezultat si tinand cont de criteriile FIBA, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 7, avand satisfactia, insa, de a se fi pozitionat inaintea unor echipe redutabile, precum SUA (8), Polonia (9), Germania (11), Ungaria (13) sau Turcia (15). Nationala noastra a acumulat in cadrul celei de-a patra editii a Mondialelor U18 de baschet 3x3 de la Debrecen cinci victorii si doua infrangeri.

In intrecerea similara feminina, echipa Romaniei, formata din Alina Podar, Ana Ferariu, Timeea Peter si Andreea Cretu, s-a clasat pe locul 21, dupa ce a fost nevoita sa se opreasca in prima faza, unde a ocupat locul 5 in Grupa C, cu o singura victorie.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet