Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Canotaj
România a obținut șase medalii la europenele de canotajStefan Racila / Mediafax Foto
03 Iun 2019

România a obținut șase medalii la europenele de canotaj

Ediția 2019 a Campionatelor Europene de canotaj pentru seniori a avut loc în perioada 31 mai - 2 iunie la Lucerna, în Elveția. Delegația României s-a prezentat la un nivel înalt, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului și a reușit să încheie competiția cu un număr de șase medalii, una de aur, patru de argint şi una de bronz.

În proba feminină de la opt plus unu (W8+), ambarcațiunea tricoloră a cucerit medaliile de aur confirmând dominația continentală în cea mai complexă probă, echipajul fiind format din Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Paraşcanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel și Daniela Druncea.

Medaliile de argint au fost cucerite de echipajul masculin de dublu rame (M2-), format din vicecampionii mondiali Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc; echipajul feminin de 4 rame (W4-) alcătuit din Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereș și Denisa Tîlvescu; echipajul feminin de dublu vâsle (W2x) pentru care au tras Simona Radiș și Ancuța Nicoleta Bodnar; echipajul feminin de dublu rame (W2-) format din Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu.

În finala masculină de dublu vâsle (M2x), Ionuț Prundeanu și Marian Florin Ebache nu au putut obține medaliile de argint la fel ca la ediția anterioară, însă au luptat din greu într-o companie selectă și au cucerit medaliile de bronz.

În urma performanțelor obținute, în clasamentul general România s-a clasat pe locul patru pe națiuni.

Alte știri din Canotaj