Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
România a învins Brazilia cu 56-5Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Iun 2017

România a învins Brazilia cu 56-5

Pe Stadionul Național Arcul de Triumf, în ultima partidă test a lunii iunie, România a învins cu scorul de 56-5 Brazilia, după un joc dominat în majoritatea timpului de Stejari, care au marcat opt eseuri, toate transformate.

Inca din primele minute echipa noastra nationala a pus presiune asupra sud-americanilor o prima incursiune cu balonul purtat de Mihai Macovei si Vlad Nistror dand primele emotii brazilienilor. Astfel in minutul 4 s-a consemnat deschiderea scorului dupa o intrare in forta a lui Andrei Gorcioaia, eseul acestuia fiind transformat de Luke Samoa. Pana la jumatatea primei reprize Stejarii au mai batut in doua randuri defensiva brazilienilor, din nou Andrei Gorcioaia, respectiv Andrei Radoi s-au aflat la finalizare gratie efortului pachetului de inaintare, Luke Samoa transfomand ambele incercari pentru ca scorul sa devina 21-0. Stejarii au continua sa domine, mai ales pe inaintare si Mihai Macovei si-a trecut numele pe lista marcatorilor de eseuri alaturi de Andrei Radoi, la pauza Romania intrand cu un avantaj de 35-0, oaspetii remarcandu-se doar prin incursiunea lui Laurent Bourda-Couhet.

Partea secunda s-a reluat cu ambele echipe in inferioritate numerica, la finalul primei reprize Marius Antonescu si Joao Luis Da Ros vazand cartonasul galben si cu Brazilia in ofensiva, singura actiune periculoasa a sud-americanilor finalizandu-se cu eseul marcat de Andre Arruda. Tupis au mai avut cateva momente de sclipire, cum a fost interceptia si cursa lui Yan Rosetti, insa Stejarii au revenit cu eseul lui Andrei Gorcioaia, flankerul nostru trecandu-si in cont hat-trick-ul, dupa care Andrei Radoi a marcat al treilea eseu personal, ambele transformate de Luke Samoa. Pe final, la cea mai spectaculoasa faza a partidei, Paula Kinikinilau a depasit in viteza apararea brazilienilor dupa care l-a gasit in suport pe Valentin Poparlan acesta sprintand pentru ultimul eseu, transformat de Florin Vlaicu.

Romania incheie astfel seria meciurilor test din luna iunie, cu doua victorii si o infrangere: 21-33 cu Japonia, la Kumamoto pe 10 iunie, 25-9 cu echipa Canadei, la Edmonton, pe 17 iunie si 56-5 cu Brazilia, sambata, 24 iunie, la Bucuresti.

"Echipa si-a facut treaba, ne-am tinut de sistemul de joc pe care antrenorii ni l-au propus. Brazilia este un adversar nou, ne-am pregatit bine pentru acest meci, i-am respectat ca adversae. Ne asteptam sa joace larg, pe treisferturi, pentru ca au ca specific acest joc de rugby in 7, e jocul lor. Noi pentru a contracara acest stil de joc ne-am pregatit si am stiut sa stam in sistem, sa ne aparam, cel putin am facut-o foarte bine pentru ca am luat doar un eseu. Avem dificultati in margine dar speram sa lucram din ce in ce mai bine si sa rezolvam aceasta problema. Incheiem un turneu foarte greu, am zburat foarte mult, dar ma bucur ca am reusit sa ajungem aici si sa incheiem pozitiv", a declarat Andrei Gorcioaia.

Incasarile obtinute din vanzarea biletelor de la meciul Romania – Brazilia, vor fi redirectionate spre familia tanarului rugbyst Andrei Burdusel, elev la CNAV, care s-a stins din viata joi, 22 iunie. Diagnosticat in ianuarie 2017 cu rabdomiosarcom cu tumora primara la nivelul muschiului abdominal si cu metasteze pulmonare, hepatice si osoase, Andrei ar fi implinit 18 ani pe 25 iunie. La meciul de sambata s-a tinut un moment de reculegere in memoria lui Andrei.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby