Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
România a fost învinsă de Japonia cu 33-21Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
10 Iun 2017

România a fost învinsă de Japonia cu 33-21

Naționala de rugby a României a pierdut primul meci test World Rugby disputat în luna iunie. Stejarii au fost învinsi pe Egao Kenko Stadium din Kumamoto cu 33-21 de către Japonia. România a avut momente bune de joc mai ales în repriza secundă, când a revenit de la scorul de 33-9 pentru a reduce ecartul la 12 puncte.

Primii care au punctat pe tabelă au fost Stejarii, care prin două penalități ale lui Florin Vlaicu s-au desprins la 6-0. A urmat însă replica Japoniei care a preluat conducerea prin eseul marcat de Akihito Yamada, transformat de Jumpei Ogura, cel care a mai punctat și din trei lovituri de pedeapsă. Florin Vlaicu a redus ecartul tot printr-o penalitate, însă finalul primei părți a apațtinut niponilor care au mai marcat un eseu prin Kenki Fukuoka, tranformat de Ogura, 23-9.

La începutul părții secunde, Michael Leitch a marcat cel de-al treilea eseu nipon, transformat de Ogura, care a mai punctat dintr-o penalitate. România a revenit în joc, Mihai Macovei reușind să culce balonul în terenul de țintă advers. Stejarii au mărit presiunea pe apărarea niponilor și Tangimana Fonovai a marcat încă o încercare, transformată de Florin Vlaicu, 33-21.

În cel de-al doilea meci test, pe 17 iunie, România va întâlni Canada la Edmonton. 

"Felicitări echipei Japoniei, a fost mai buna decat noi astazi, a facut un meci bun. Ne-am asteptat sa aiba un joc in viteza, asemanator rugbyului în 7, și asta s-a văzut, la prima greșeala pe care o făceam și pierdem balonul, primeam puncte sau luam penalitate. Pentru noi a fost un test util, o experiență sportivă cu multe puncte pozitive, avem ce învăța din acest meci și este important să punem în aplicare pe viitor. Prima repriză a fost destul de grea pentru noi, cel puțin primele 10 minute când  căldura și umiditatea practic ne-au sufocat. Din acest meci cred că cel mai important lucru pe care l-am învățat este acela să fim o echipă, au fost câteva momente grele peste care am trecut doar uniți, cred că putem învăța multe și din jocul în viteză al Japoniei”, a declarat Mihai Macovei, căpitanul României.

"Japonia a făcut un joc bun azi arătând acea capacitate de a juca balonul din orice zonă, cu un joc în viteză, spectaculos.Pentru mine a fost impresionant că cele două echipe au jucat un rugby deschis în ciuda umidității foarte mari și sunt convins că pentru Cupa Mondială din 2019, vor fi echipe care vor veni și se vor pregăti aici, special pentru a se obișnui cu aceste condiții. Am vorbit cu jucătorii la pauză și mă bucur că am reușit în cea de-a doua repriză să facem o apărare mai bună, să fim mai atenți, să comunicăm mai mult în teren și mai ales mă bucur că au depășit acea prima parte în care căldura și umiditatea îngreunau mult respirația. Este important să luam ce a fost bun din acest meci, să analizăm lucrurile care nu au mers așa cum trebui și să le îmbunătățim pentru meciul următor, cu echipa Canadei.", a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

 

Japonia: 1. Koki Yamamoto (Sunwolves), 2. Shota Horie (Sunwolves), 3.T akuma Ashara (Sunwolves), 4. Kotaro Yatabe (Sunwolves), 5. Uwe Helu (Sunwolves), 6.Michael Leitch (Chiefs), 7. Yoshikata Tokunaga (Sunwolves), 8.Amanaki Mafi (Rebels), 9.Fumiaki Tanaka (Sunwolves), 10.Jumpei Ogura (Sunwolves), 11.Kenki Fukuoka (Sunwolves), 12.Derek Carpenter (Sunwolves), 13.Timothy Lafaele (Sunwolves), 14.Akihito Yamada (Panasonic Wild Knights), 15.Ryuji Noguchi (Tokai University)

Rezerve: 16. Yusuke Niwai (Sunwolves), 17. Keita Inagaki (Sunwolves), 18. Heiichiro Ito (Sunwolves), 19. Yuya Odo (Sunwolves), 20. Hendrik Tui (Reds), 21. Keisuke Uchida (Sunwolves), 22. Yu Tamura (Sunwolves), 23. Kontaro Matsushima (Sunwolves)

 

Romania: 1. Ionel Badiu (Carcassonne), 2. Otar Turashvili(Colomiers), 3. Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Johannes Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Colomiers), 6. Andrei Gorcioaia (Valence D’Agen), 7. Viorel Lucaci (Steaua Bucuresti), 8. Mihai Macovei (Colomiers), 9.Florin Surugiu (Steaua Bucuresti), 10.Florin Vlaicu (Steaua Bucuresti), 11.Jack Cobden (CSM Bucuresti), 12. Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare), 13. Paula Kinikinilau (CSM Bucuresti), 14. Fonovai Tangimana (Timisoara Saracens), 15. Sabin Stratila (Steaua Bucuresti)

Rezerve: 16.Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 17. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 18. Alexandru Tarus (Sale Sharks), 19. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens),  20.Vlad Nistor (Albi), 21. Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti), 22.Luke Samoa (Stiinta Baia Maree), 23.Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti)

Alte știri din Rugby