Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
România a definitivat lotul olimpic de natațieRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Iul 2016

România a definitivat lotul olimpic de natație

În aceste zile a fost definitivat lotul olimpic de natație cu care România se va prezenta în luna august la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

În componență se regăsesc șase sportivi și trei oficiali. Robert Glință este liderul de valoare al lotului, el urmând să participe la probele de 100 și 200 metri spate. Tot în probe masculine individuale îi vom avea pe Norbert Trandafir la 50 metri liber și pe Marius Radu la 100 metri liber, speranțele noastre legându-se de ambiția și capacitatea fiecăruia de a se autodepăși în concursurile olimpice.

Ștafeta masculină de 4X100 metri liber va aborda competiția în componența Marius Radu, Alin Coste, Daniel Macovei și Norbert Trandafir, această matrice neputând fi schimbată pe parcursul competiției olimpice.

De asemenea, grație regulii ”universality place”, la Jocurile Olimpice va participa și Ana Dascăl, care va lua startul în proba de 100 metri liber. Conform regulamentelor în vigoare, dacă o țară are la startul întrecerilor olimpice numai băieți, atunci aceasta va avea dreptul și la o reprezentare în probele feminine. De această speță s-a folosit și România, care astfel o are inclusă în ecuația de Rio și pe tânăra speranță a înotului feminin, Ana Dascăl.

Lotul României va fi însoțit de către antrenorii Ovidiu Galeru și Adrian Gherghel. Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, îi va încuraja pe înotătorii români de la fața locului, urmând să se afle alături de ei, la Rio de Janeiro, o perioadă din competiție.

Alte știri din Natație