Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
România a debutat cu dreptul în campania FIBA Women’s EuroBasket 2021 QualifiersMircea Roșca / SportPictures.eu
15 Nov 2019

România a debutat cu dreptul în campania FIBA Women’s EuroBasket 2021 Qualifiers

La patru ani după ce a găzduit întrecerile FIBA Women’s EuroBasket 2015, Sala Sporturilor “Constantin Jude” din Timișoara a fost joi seara din nou “casa” Acvilelor, găzduind partida inaugurală din Grupa D a FIBA Women’s EuroBasket 2021 Qualifiers: România vs. Danemarca. În fata unui public numeros și avid de baschet, Acvilele au debutat cu dreptul și au obținut o victorie destul de clară, cu scorul de 70-55.

A fost un meci dominat destul de clar de nationala pregatita de antrenorul principal Ayhan Avci, care a inceput cu urmatoarea formula: Marginean, Walker, Godri-Parau, Pavel si Irimia. Dupa cateva faze din debut de tatonare reciproca, Acvilele au inceput sa-si impuna ritmul si sa rupa echilibrul, instalandu-se la conducere pe tabela: scor 15-7 in min. 6. Dominatia tricolora a continuat si la finalul primului sfert ecartul s-a marit la peste zece lungimi: scor 26-14. Urmatoarele zece minute s-au derulat sub semnul echilibrului, cu mai multe greseli si ratari de ambele parti, astfel ca la pauza tabela a indicat scorul de 39-29 in favoarea echipei noastre.

La revenirea de la vestiare, cu Walker impunatoare la capitolele puncte marcate, pase decisive si recuperari (a realizat un impresionant double-double, cu o linie statistica in care a bifat 16 puncte, 12 recuperari, 6 pase, 3 interceptii si 1 capac), Romania incepe sa-si mareasca avantajul o data cu trecerea timpului si reuseste sa incheie cel de-al treilea sfert cu scorul de 58-44, dupa ce in minutul 27 s-a consemnat si cea mai mare diferenta de pe tabela dupa o reusita parafata de Pavel, scor 58-39. Ultima parte a intalnirii s-a derulat sub acelasi scenariu, Acvilele continuand sa-si domine adversarele si astfel sa-si asigure o prima victorie confortabila in campania spre turneul final european din 2021. Scor final, Romania – Danemarca 70-55.

Dupa o zi de refacere, Romania va pleca sambata dimineata spre Praga, acolo unde duminica seara urmeaza sa joace impotriva incomodei selectionate a Cehiei. In cea de-a doua partida din Grupa D, tot in aceasta seara, Cehia s-a impus in deplasare impotriva Italiei, cu scorul de 62-52.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet