Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
România a cucerit șase medalii la Mondialele de junioriStefan Racila / Mediafax Foto
07 Aug 2017

România a cucerit șase medalii la Mondialele de juniori

La Trakai, în Lituania, au avut loc Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori. România a cucerit șase medalii, dintre care două de aur, două de argint și două de bronz.

Grație acestui bilanț, țara noastră s-a situat pe prima poziție în clasamentul pe națiuni întocmit la competiția din țara baltică.

România a cucerit medalii în toate cele șase finale în care a fost prezentă duminică: medaliile de aur au fost obținute de Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu în proba feminină de dublu rame și de echipajul feminin de patru vâsle (Larisa Elena Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radiș, Tabita Maftei), cele de argint au fost câștigate la patru rame feminin (Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncănariu și Alina-Maria Balețchi) și dublu rame masculin (Ștefan-Constantin Berariu și Florin-Sorin Lehaci), iar bronzul a fost obținut la patru rame fără cârmaci masculin (Dumitru-Alexandru Ciobîcă, Nicu-Iulian Chelaru, Cristian-Ionuț Cojocaru, Ciprian Huc) și la 8+1 feminin (Elena Dănuț, Elena-Cosmina Ciritel, Monica-Georgiana Andron, Ioana-Mădălina Moroșan, Andreea Popa, Raluca-Georgiana Dinulescu, Maria-Magdalena Rusu, Vasilica-Alexandra Rusu, Victoria-Ștefania Petreanu).

Competiția de la Trakai a fost extrem de importantă deoarece a asigurat cote de calificare pentru Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires din 2018. De asemenea, canotorii care au concurat la Trakai pot fi osatura lotului național al României, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din anul 2020.

Alte știri din Juniori