Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
România a coborât pe locul 13 în clasamentul FIFAAlexandru Hojda / Mediafax Foto
01 Oct 2015

România a coborât pe locul 13 în clasamentul FIFA

Naționala României a coborât șase locuri față de luna trecută și ocupă poziția a 13-a în clasamentul FIFA, dat publicității joi.

Reprezentativa pregătită de Anghel Iordănescu s-a aflat timp de trei luni consecutive în Top 10 mondial, însă poziția actuală este mai bună decât cea de pe care ''tricolorii'' au început anul 2015 (locul 15).

România este echipa care a pierdut cele mai multe puncte față de luna trecută în clasament (134 puncte), potrivit FIFA.

Finlanda, următoarea adversară a naționalei României, în preliminariile EURO 2016 (8 octombrie), a reușit un salt impresionant, de 28 de locuri, și se află pe 64, în timp ce Feroe, pe care tricolorii o vor întâlni tot luna aceasta (11 octombrie), în ultimul joc al grupei, a coborât 10 locuri și este pe 85. Celelalte adversare din preliminariile EURO 2016 au urcat, cum este cazul Ungariei, ajunsă pe 33, după un salt de patru poziții, și al Irlandei de Nord, aflată pe 35, după o urcare de șase locuri, sau au staționat, Grecia menținându-se pe 44 după remiza de la București (0-0).

În fruntea clasamentului se află Argentina, urmată de campioana mondială Germania, care a urcat un loc, devansând Belgia, ''diavolii roșii'' fiind pe treapta a treia a podiumului.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Fotbal